28 Feb 2023

BECHEM Avantin 451 behaalt OMNEO certificaat voor ASML Grade 2

BECHEM Avantin 451 Grade 2

Koelsmeermiddel BECHEM Avantin 451 is officieel Grade 2 gecertificeerd door OMNEO. Maar wat houdt dit in? Dit betekent dat Avantin 451 gebruikt mag worden in verspanende processen die moeten voldoen aan de reinheidseisen van ASML Grade 2 molecular cleanlines.

Wat is BECHEM Avantin 451?

BECHEM Avantin 451 is een watermengbaar koelsmeermiddel voor de bewerking van aluminium, gietijzer, non-ferrometalen, staal en titanium. Dit maakt de koelolie zeer geschikt voor de toeleverketen van ASML.

Voldoen aan Grade 2 molecular cleanliness van ASML?

ASML is ‘s werelds grootste producent van lithografische machines voor het maken van microchips. De assemblage van deze machines gaat gepaard met extreem hoge nauwkeurigheid en vacuüm waarbij ieder onderdeel precies moet kloppen. Om deze reden stelt ASML enorm hoge eisen aan de assemblage onderdelen en hun toeleveranciers, in de vorm van richtlijnen. Deze richtlijnen vertellen aan welke reinheidseisen de assemblage artikelen moeten voldoen. De richtlijnen worden ook wel ASML GSA Grade 2 molecular cleanlines genoemd.

Wat is de rol van OMNEO Systems?

OMNEO systems helpt bij het waarborgen van de kwaliteit van ASML Grade 2 reinheid. Want procesvloeistoffen die gebruikt worden in de supply chain van ASML moeten volgens de ASML Grade 2 richtlijn gevalideerd zijn. OMNEO Systems valideert productieprocessen en procesvloeistoffen door middel van een contaminatie-controle systeem aan de hand van gestelde normen. In dit geval volgens de reinheidsnorm ASML Grade 2 molecular cleanliness. Aan de hand van een OMNEO certificaat kun je dus zien of de procesvloeistof geschikt is voor Grade 2 reiniging of niet. Op die manier waarborgt ASML de kwaliteit en reinheid van de assemblage onderdelen.

Wat is het voordeel van het OMNEO certificaat?

Het OMNEO certificaat geeft aan dat na gebruik van Avantin 451 nog steeds Grade 2 reinheid bereikt kan worden. Voor de toeleveranciers van ASML is dit heel waardevol omdat hun onderdelen onderhevig zijn aan hele strenge reinheidseisen. Voldoet je assemblage artikel niet aan de reinheidseisen? Dat wordt het afgekeurd. In het ergste geval wordt het artikel niet meer ‘schoon’ genoeg omdat in eerdere bewerkingsprocessen de verkeerde vloeistoffen zijn gebruikt die niet meer verwijderd kunnen worden. Het gaat dus niet alleen om de eindreiniging, maar de procesvloeistoffen in eerdere bewerkingsprocessen spelen ook een grote rol in het behalen van ASML Grade 2 reinheid.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van BECHEM Avantin 451?

Neem contact op!
Terug naar het overzicht