Innover Cleaning Control

Precisiereinigers voor Grade 2 reinheid

Innovar Cleaning Control is een High Tech bedrijf en onderdeel van IPS Technology. Innovar is gespecialiseerd in reiniging, assemblage, kwalificatie en cleanroom verpakken en leveren aan meer dan 100 verschillende klanten. Een groot deel van hun klanten behoort tot de supply chain van ASML en zijn afkomstig uit Europa en andere continenten wereldwijd.

De uitdaging die Grade 2 heet:

Er worden zeer hoge eisen gesteld aan het reinigingsproces en de eindproducten van Innovar. Grade 2 reinheid is vereist voor de klanten van Innovar die behoren tot de supply chain van ASML. Grade 2 reinheid is een reinheidsnorm van ASML voor hoogwaardige precisieonderdelen. Innovar was dus op zoek naar een precisiereiniger waarmee zij Grade 2 reinheid kunnen bereiken en verontreinigingen zoals koelvloeistof, olie, vet, vingerafdrukken en stof deeltjes kunnen verwijderden. Daarnaast was een goede materiaal verdraagzaamheid van de precisiereiniger ook belangrijk. De materiaalsoorten van de precisieonderdelen die Innovar reinigt lopen uiteen van RVS, aluminium, titanium tot aan kunststoffen zoals PTFE en POM.

Op aanraden van een machineleverancier is Innovar bij FenS terecht gekomen. De service die wij aanbieden op het gebied van testen en begeleiding sprak Innovar erg aan. Daarom heeft Innovar in 2012 voor FenS gekozen als leverancier van precisiereinigers.

Advies nodig?

De juiste oplossing vinden

Om een passend procesvoorstel te kunnen doen testen we de verontreinigde precisieonderdelen in het laboratorium van onze leverancier. Onze leverancier Borer beschikt namelijk over een uitgebreid machinepark op het gebied van reiniging. Tijdens het testen wordt het reinigingsproces van de klant (Innovar) zo goed mogelijk nagebootst. Om op die manier een vergelijkbaar resultaat te behalen en een klant specifiek procesvoorstel te kunnen doen. Op basis van deze uitkomsten hebben wij Innovar een procesvoorstel gedaan en het product deconex HT 1511 voorgesteld.

Naar aanleiding van ons voorstel heeft Innovar het voorgestelde product onder onze begeleiding getest in hun reinigingsmachine, met een positief resultaat! Daarbij maakten zij gebruik van de gratis meegeleverde precisiereiniger. Het gebruik van deconex HT 1511 zorgt ervoor dat Innovar in staat is Grade 2 reinheid te behalen. ‘Dankzij deconex HT 1511 hebben wij een beter (vooral schoner) eindproduct’ aldus Chantal de Barse – Engelsman, Inkoop verantwoordelijke bij Innovar Cleaning Control.

'een vertrouwde samenwerking'

‘Wij zijn zeer tevreden over de producten die door FenS worden geleverd’ aldus Chantal de Barse – Engelsman. Ook de technische ondersteuning ervaart Innovar als ‘zeer prettig’. ‘Op het moment dat wij tegen dingen aanlopen kunnen we altijd rekenen op een technisch en zeer meedenkend bedrijf. Samen kan er gekeken worden naar oplossingen en eventueel verbeterde versies van producten’ verteld Chantal de Barse – Engelsman. Klanttevredenheid is de rode draad binnen FenS. We denken met je mee en doen ons best altijd een passende oplossing te bieden.

Op het gebied van service gaan wij altijd voor een snelle en kwalitatieve reactie richting klanten. Of dit nu gaat om een offerte, een technische vraag of een spoedorder. Innovar beaamt dit. ‘Op de mails wordt zeer snel gereageerd, ook op het moment van spoed is het altijd mogelijk om een snelle verzending te regelen’ aldus Chantal de Barse Engelsman.

Veelgestelde vragen

Beschikt jullie assortiment ook over voedselveilige smeermiddelen?

Jazeker! Ben je op zoek naar voedselveilige smeermiddelen? Bekijk dan hier ons aanbod!