Ceratizit

Schone onderdelen met één reinigingsgang

Ceratizit beheert de volledige productieketen van gecementeerd hardmetaal. Van poedervoorbereidingen tot het vormen, sinteren, afwerken en oppervlaktebehandeling van onderdelen. Dit zijn zoal snijgereedschappen, indexeerbare inzetstukken en staven uit harde materialen.

De ‘schone’ uitdaging van Ceratizit

De producten van Ceratizit zijn onderhevig aan strenge eisen. De metalen producten vereisen een hoge mate van reinheid voor het coaten, de volgende stap in het bewerkingsproces. Echter werd het gewenste reinigingsresultaat niet bereikt met de huidige reinigingsmiddelen. Ceratizit moest de producten handmatig opnieuw reinigen voordat de producten voldeden aan de gewenste reinheid voor het coaten. Dit gaf aanleiding om op zoek te gaan naar een reinigingsmiddel dat wél werkte. Omdat Ceratizit al bekend was met deconex, kwamen zij bij ons uit.

Eén van de belangrijkste uitdagingen was dat de producten in 1 reinigingsgang ‘schoon’ moesten zijn. ‘Schoon’ houdt in dit geval een bepaald niveau van reinheid in. Wanneer de producten niet aan de gevraagde mate van reinheid voldoen ontstaat er corrosievorming of hecht de coating niet goed aan het product. Daarnaast had Ceratizit de wens voor een speciale verpakkingsgrootte wegens hun automatisch doseringssysteem.

Advies nodig?

De oplossing

We beginnen altijd met een persoonlijk procesvoorstel. Naar aanleiding van het procesvoorstellen hebben we de volgende precisiereinigers voorgesteld: deconex HT 1170, deconex HT 1401, deconex HT 1430 en deconex 38 CU. Om de reinigingsmiddelen te testen hebben we voor een aantal weken gratis materiaal beschikbaar gesteld aan Ceratizit. Tussentijds hebben wij regelmatig samen met onze leverancier Borer en Ceratizit de resultaten van de testen geëvalueerd en waar nodig procesparameters bijgestuurd.

Uiteindelijk hebben wij met deconex in één reinigingsgang de gewenste mate van reinheid kunnen bereiken bij Ceratizit. Én hebben we de speciale verpakkingsgrootte kunnen realiseren.

Wat levert Ceratizit dit op?

Verbeterde reinigingskwaliteit en een kosten- en tijdsbesparing is het resultaat van deconex precisiereinigers. Het productieproces heeft een efficiencyslag gemaakt omdat de producten nu met één reinigingsgang de gevraagde reinheid bereiken. Waar de producten voorheen een tweede reinigingsgang nodig hadden, kunnen ze nu zo door naar het volgende bewerkingsproces (coaten).