Watergedragen precisiereinigers

Grade 2 reinheid behalen? Maak dan kennis met deconex® waterige precisiereinigers, geschikt voor (ultrasone) reinigingsbaden. Met een klant specifieke procesbeschrijving helpen we jou te voldoen aan reinheid volgens Grade 2! Meer weten? Lees dan snel verder!

Belangrijkste voordelen van reinigen met deconex®

deconex® is uitermate geschikt voor precisiereiniging van optica, medische hulpmiddelen, metalen onderdelen / voor PVD/CVD coating, gereedschap en matrijzen. Alle oplossingen kenmerken zich door de volgende voordelen:

 • Langere standtijd
 • Meer consistente resultaten
 • Minder waterverbruik
 • Minder afzetting in leidingen
 • Lagere totale kosten
 • Betere reinigingskwaliteit
 • Hoger rendement door hoge verdunning
Productspecialist spreken?
Al jaren leverancier van

Residuvrij reinigen voor betere kwaliteitsproducten

Residuvrij reinigen speelt tegenwoordig een grote rol, in welke industrie je ook actief bent. Het brede assortiment aan waterige precisiereinigers van Borer biedt voor iedere industrie een geschikt reinigingsmiddel. Je leest hier alles wat de verschillende productlijnen jou te bieden hebben!

deconex® HPC lijn voor reinheid Grade 2 niveau

Sta jij voor de uitdaging om reinheid Grade 2 te behalen? Maak dan kennis met deconex® HPC! Deconex High Purity cleaning lijn is speciaal ontwikkeld voor de toenemende reinheidseisen in de halfgeleider-, analytische, vacuüm- en ruimtevaart industrie. Door het gebruik van de deconex® HPC lijn voldoe je aan de hoogste eisen op gebied van reinheid. Maar je hebt ook te maken met de reproduceerbaarheid van de reinheid. De chemie is zorgvuldig gekozen door de combinatie van substraten, reinigingsmedia en systeemtechnologieën. Dit zorgt voor een efficiënte reiniging om corrosie en vlekvorming tegen te gaan. Voor chemische bestendige vlekken / verkleuringen hebben wij speciale reinigers.

De functionaliteit van de HPC lijn is bevestigd door diverse testen (LED- en UV-inspectie, RGA, XPS en deeltjesmeting)
Materialen als aluminium, rvs, staal, glas, elastomeren, koper, vernikkelde oppervlakken zijn goed verdraagzaam met deconex® HPC.

Deconex® HT voor het reinigen van metalen onderdelen

Olie, vet, hars en polijstpasta verwijderen van diverse soorten metaal? Ontdek dan de voordelen van de productlijn deconex® HT. Speciaal voor ultrasone reiniging van onderdelen voorafgaand aan PVD/CVD coating, gereedschap en metalen (precisie) onderdelen.

Deconex® HT heeft een goede verdraagzaamheid met metalen als aluminium, RVS, koper en brons.

deconex® MC voor het reinigen van matrijzen en gereedschap

(Spuitgiet)matrijzen, geometrieën of onderdelen met blinde gaten reinigen? deconex® MC is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van moeilijk bereikbare plekken en blinde gaten in aluminium of stalen onderdelen. Demonteren van je spuitgietmatrijs voor reiniging is dus verleden tijd!

Verontreinigingen zoals aangebrand plastic, aangekoekt vet en olie of stof worden verwijderd met deconex® MC.
De deconex® MC precisiereinigers zijn verdraagzaam met staal of aluminium.

deconex® MT voor halffabricaten en protheses in de medische industrie

Verontreinigingen zoals oliën, koelsmeermiddelen, spanen, polijstpasta, vingerafdrukken en stof verwijderen? deconex® MT is het antwoord! De afwezigheid van corrosieremmers, parfums en kleurstoffen maakt deconex® MT zeer geschikt voor reiniging in de medische industrie. Implantaten, protheses, instrumenten of halffabricaten voor de medische industrie worden succesvol gereinigd met deconex® MT.
Materialen als RVS, titaanlegeringen, zuiver titaan CO-CR-MO enzovoort hebben een goede verdraagzaamheid met deconex® MT.

Verschillende reinigingsstappen:
deconex® MT biedt voor iedere productiefase een aparte reinigingsstap. Halffabricaten vereisen een ander reinigingsproces dan eindproducten.

 • Tussen-reiniging: reinigen tijdens de bewerkingsfase
 • Fijn-reiniging: reinigen van halffabricaten ter voorbereiding op het laatste bewerkingsproces
 • Eind-reiniging: reinigen van afgewerkte producten die moeten voldoen aan de acceptatiecriteria. Na de eindreiniging worden de producten gedesinfecteerd, verpakt en gesteriliseerd.
 • Passivering: beschermen van RVS tegen corrosie
Advies nodig?

deconex® OP voor de optische industrie

Polijstpasta, vingerafdrukken, harde coatings of deeltjes verwijderen? Kies dan voor deconex® OP reinigingsmiddelen! Want ook verontreinigingen zoals was, markeringen en antiverblindingslagen verwijdert deconex® OP met ultrasoon reinigen.

De deconex® OP productlijn is speciaal ontwikkeld voor de optische industrie. Organische en minerale (precisieoptiek) lenzen zijn goed verdraagzaam met deconex® OP. De OP productlijn is een veel gebruikte reinigingsoplossing in processen als:

 • Voorreinigen voor inspectie
 • Fijn reiniging voor het aanbrengen van de coating
 • Voor- en fijn reiniging met borstelapparatuur

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Groepsfoto FenS