Oplosmiddel precisiereinigers

Dampontvetter nodig voor het verwijderen van olie, vet, fluxen en deeltjes en Grade 2 reinheid behalen? Opteon™ speciale reinigingsvloeistoffen hebben een hoog oplossend vermogen om hardnekkige vervuilingen te reinigen en laten geen residu achter.

Voordelen van reinigen met Opteon™

Opteon™ is zeer geschikt voor dampontvetting, een snelle reinigingstechniek met zeer korte reinigingscycli.

  • Uitstekend milieuprofiel door laag GWP
  • Hoog oplossend vermogen (KB waarde 103)
  • Residu-vrij oppervlak door hoog kookpunt
  • Lage oppervlaktespanning en doeltreffende bevochtiging
  • Niet brandbaar
  • Kostenbesparend door korte reinigingscycli
Productspecialist spreken?
Al jaren leverancier van

Meer dan 1000 + bedrijven gingen u voor

FenS -

‘Een zuurstofveilige samenwerking met The Gas Professionals’

Voor Nippon Gases is veiligheid prioriteit nummer één, dit brengt strenge eisen met zich mee als het gaat om smeermiddelen in zuurstofrijke omgevingen. Met onze PFPE smeermiddelen dragen we bij aan de veiligheid in het verwerkingsproces van gassen en zuurstof. Benieuwd welke producten Nippon Gases gebruikt? Je leest het hier!

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Opteon™ precisiereiniger voor een hoge reinheidsgraad en lagere kosten

Opteon™ is een veel gebruikte precisiereiniger voor dampontvetting. Opteon™ verdampt bij een bepaald kookpunt. De vrijgekomen damp zorgt ervoor dat hardnekkige verontreinigingen worden verwijderd van je onderdeel en het onderdeel residu-vrij opdroogt.

Met een global warming potential (GWP) van <2,5 heeft Opteon™ een laag milieu-impact. Daarnaast is Opteon™ recyclebaar en herbruikbaar.

Veilig in gebruik & veilig voor jou
Bijna alle Opteon™ reinigingsvloeistoffen zijn geclassificeerd als ‘niet vlambaar’ door de National Fire Protection Assocation (NFPA) of het Department of Transportation (DOT).

Het risico op schadelijke gezondheidseffecten is heel laag, wanneer blootstelling van de vloeistof onder de vastgestelde limieten wordt gehouden. Dit komt door de lage inhalatietoxiciteit van Opteon™. Alle Opteon™ reinigingsvloeistoffen hebben een aanvaardbare blootstellingsgrens van >100. Overigens hebben de reinigers een geringe geur en toxiciteit.

Hoe bereik je een hoge reinheidsgraad met Opteon™?

Verwijderd hardnekkige verontreinigingen
Verontreinigingen zoals oliën, vetten, fluxen, was en deeltjes worden gemakkelijk gereinigd dankzij de hoge Kb waarde (103) van Opteon™. Opteon™ heeft namelijk de hoogste reinigingskracht (Kb waarde) in zijn klasse, in vergelijking met concurrerende producten.

Schone blinde gaten
Blinde gaten worden goed schoon dankzij hoge kookpunten en doeltreffende bevochtiging. De hoge kookpunten zorgen ervoor dat er damp ontstaat, waardoor de verontreiniging oplost. Dankzij constante filtering en destillatie van de vloeistof is de damp altijd ‘schoon’, en je onderdelen dus ook.

Geen vlekken/residu-vrij
Dampontvetting met Opteon™ resulteert in een residu-vrij resultaat. Het optimale kookpunt van Opteon™ zorgt ervoor dat je onderdeel snel droog is en geen residu achterlaat. De onderdelen zijn na reiniging dus direct klaar voor gebruik!

Kosten besparen met Opteon™

Met Opteon™ bespaar je kosten door een kortere reinigingscyclus, snellere droging, minder onderhoud en lager verbruik van water, elektriciteit en het oplosmiddel. Waar oplosmiddelen (Opteon™) een reinigingscyclus hebben van 8 minuten, hebben watergedragen reinigers een cyclus van 30 minuten.

Met chemische precisiereinigers verbruik je minder water, elektriciteit en reinigingsmiddel in vergelijking met watergedragen reinigers. Voor chemische precisiereiniging heb je de helft minder reinigingsmiddel nodig!

Bijkomend voordeel van dampontvetten met Opteon™ is de droogtijd. Je hoeft niet meer te wachten tot je gereinigde onderdelen droog zijn! Dankzij de optimale kookpunten van Opteon™ zijn je gereinigde onderdelen snel droog én residu-vrij! Nog een voordeel wat kosten bespaard.

Ook je onderhoudskosten zijn lager met Opteon™ chemische precisiereinigers. Onderhoud aan de stabilisator is niet meer nodig, nog een kostenbesparend punt!

Materiaalverdraagzaamheid van Opteon™

Opteon™ is verdraagzaam met vele soorten metalen. Zoals bijvoorbeeld RVS, koper, messing en aluminium. Ook kunststoffen en elastomeren zoals polyethylene, polypropyleen, PTFE enzovoort zijn goed verdraagzaam met Opteon™.

Raadplaag altijd eerst het productinformatieblad voor de materiaalverdraagzaamheid. Om zeker te zijn van de verdraagzaamheid adviseren we altijd om Opteon™ eerst te testen.