Metaalbewerkingsvloeistoffen

Profiteer van de Bechem metaalbewerkingsvloeistoffen: persoonlijke service op het gebied van product en procesoptimalisatie en een compleet productgamma voor al je bewerkingsprocessen. Van machine smeermiddelen tot koelsmeermiddelen, reinigers en corrosiebeschermers.

Waarom gebruik maken van de Bechem totaaloplossing?

Alle metaalbewerkingsvloeistoffen van Bechem zijn op elkaar afgestemd, hierdoor bereik je uitmuntende resultaten en werk je efficiënter!

 • Langere standtijd van je machine/onderdelen
 • Producten zijn breed inzetbaar
 • Al je producten van één leverancier
 • Op elkaar afgestemde producten voor beter resultaat
Advies nodig?
Al jaren leverancier van

Meer dan 1000 + bedrijven gingen u voor

FenS - Schramme Industries

Eén leverancier voor al Schramme’s metaalbewerkingsvloeistoffen

Eén leverancier voor al je metaalbewerkingsvloeistoffen, handig toch? Schramme vindt van wel! Met hun unieke 'one piece flow' productie heeft Schramme flexibiliteit en stabiliteit hoog op de agenda staan. Benieuwd hoe de metaalbewerkingsvloeistoffen van FenS bijdragen aan een flexibele en uiterst stabiele productie?

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Ontdek onze metaalbewerkingsvloeistoffen

Efficiëntie en veiligheid spelen een belangrijke rol in de keuze van de juiste metaalbewerkingsvloeistof. Ons complete productgamma voor de metaalbewerkingsindustrie biedt een oplossing voor iedere stap in je bewerkingsproces!

Machine smeermiddelen

Machine smeermiddelen van Bechem zijn verkrijgbaar op basis van synthetische of minerale olie. De machine smeermiddelen kenmerken zich door hun lange levensduur, uitstekende bescherming tegen wrijving en slijtage, goede weerstand tegen hoge thermische belastingen en corrosie remmend vermogen. In ons assortiment machine smeermiddelen vind je spindelvetten, hydraulische oliën, tandwiel oliën, spindel oliën en leibaanoliën.

Metaalbewerkingsvloeistoffen - water en niet watermengbaar

Watermengbare en niet watermengbare koelsmeermiddelen

Watermengbare koelsmeermiddelen
BECHEM Avantin en Berufluid zijn de merknamen van onze watermengbare koelsmeermiddelen. Deze koelsmeermiddelen bestaan voor het grootste deel uit water, hiermee houdt de vloeistof je bewerkingsproces koel. De temperatuur van je gereedschap kan namelijk hoog oplopen door hoge bewerkingssnelheden. BECHEM Avantin en Berufluid zijn altijd vrij van Fomaldehyde. Vrij van boorzuur en / of amine is ook mogelijk. Andere voordelen van BECHEM Avantin en Berufluid zijn:

 • Lange standtijd van het snijgereedschap
 • Bestand tegen hoge thermische belastingen
 • Uitstekende spoelwerking
 • Goede corrosie werende eigenschappen
 • Breed inzetbaar
 • Biostabiel
 • Vriendelijk voor huid en milieu

Niet-watermengbare koelsmeermiddelen
Bij ons vind je niet-watermengbare koelsmeermiddelen onder de merknamen Berucut en Beruform. Speciaal ontwikkeld om je snijgereedschap te beschermen tegen wrijving en slijtage en de warmteontwikkeling te verlagen. Berucut wordt gebruikt voor diepgatboren, brootsen, draadtrekken, frezen en draaien. Berucut kenmerkt zich door een hoog draagvermogen, goede snijprestaties, uitstekend spoelvermogen maar is schuim arm en een aanzienlijk hoge viscositeitsindex.

Beruform is geschikt voor stansen, vormen en dieptrekken. Beruform blinkt uit in zijn lange standtijd dankzij hoogwaardige additieven en hoge oppervlakteafwerking tijdens productie. Grotendeels van de Beruform koelsmeermiddelen zijn vrij van zware metalen en vrij van chloor.

Lees meer over niet-watermengbare koelsmeermiddelen>

Bechem reinigers

Na het bewerken moet je onderdeel gereinigd worden, omdat er nog metaalbewerkingsvloeistoffen achterblijven op je werkstuk. Hiervoor bieden we Beruclean aan. Beruclean reinigers bestaan uit neutrale reinigers, alkalische reinigers, zuurhoudende reinigers en oplosmiddelhoudende reinigers. Voor het residu-vrij reinigen van alle procesvloeistoffen van alle oppervlakken. Beruclean is ingespeeld op de volgende processtap corrosiebescherming. Sommige Beruclean’s bieden reiniging en corrosiebescherming in één.

De voordelen die Beruclean biedt:

 • Universeel inzetbaar
 • Uitstekend vet- en vuil oplossend vermogen
 • Geen storende schuimvorming, ook niet bij hoge druktoepassingen
 • Goede tijdelijke corrosiebescherming
 • Lage verwerkingstemperatuur

Corrosiebescherming

De laatste stap in het metaalbewerkingsproces bestaat uit corrosiebescherming: met Beruprotect! Beruprotect voorkomt corrosie aan je behandelde metalen onderdelen tijds transport of opslag. Dit product is verkrijgbaar als dunfilmconservering, corrosiebeschermende olie, wateroplosbaar corrosiebeschermingsconcentraat en als spray.

Dankzij unieke samenstelling aan grondstoffen biedt Beruprotect belangrijke voordelen:

 • Biedt langere bescherming dan concurrerende producten
 • Vrij van aromatische koolwaterstoffen
 • Vrij van zware metalen
 • Neutraal in geur

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Groepsfoto FenS