Watermengbare koelsmeermiddelen

Op zoek naar watermengbare koelsmeermiddelen op basis van  half-synthetische en vol-synthetische samenstelling? Ontdek de koelsmeermiddelen van het merk Carl BECHEM. De Avantin serie en Berufluid serie beschikken over uitstekende koeleigenschappen, zelfs bij extreem hoge temperaturen. De koelsmeermiddelen zijn altijd vrij van Formaldehyde. Boor en/of Amine vrij is ook mogelijk.

Voordelen van BECHEM Avantin en Berufluid

Een greep uit de vele voordelen die onze watermengbare koelsmeermiddelen bieden:

  • Bestand tegen hoge thermische belastingen
  • Langere standtijd van het snijgereedschap
  • Vrij van Formaldehyde, Boor en/of Amine
  • Biostabiel
  • Goede corrosiebescherming
  • Vriendelijk voor huid en milieu
Stel je vraag

Meer dan 1000+ bedrijven gingen u voor

FenS - Schramme Industries

Eén leverancier voor al Schramme’s metaalbewerkingsvloeistoffen

Eén leverancier voor al je metaalbewerkingsvloeistoffen, handig toch? Schramme vindt van wel! Met hun unieke 'one piece flow' productie heeft Schramme flexibiliteit en stabiliteit hoog op de agenda staan. Benieuwd hoe de metaalbewerkingsvloeistoffen van FenS bijdragen aan een flexibele en uiterst stabiele productie?

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Benieuwd hoe je kunt besparen op je onderhoudskosten?

BECHEM Avantin & Berufluid koelsmeermiddelen stellen jou in staat je productverbruik te verminderen en je onderhoudskosten verlagen. Dankzij de sterke eigenschappen van onze Bechem koelsmeermiddelen bespaar je kosten en geniet je van uitstekende smeer- en koelprestaties.

Zuinig in gebruik door:

Goede bescherming van uw gereedschap
Zowel BECHEM Avantin als Berufluid bieden uitstekende koeleigenschappen, ook bij extreem hoge temperaturen. Daarnaast beschikken beide series over goede corrosiebescherming, zodat onderdelen niet roesten. Verder zorgt de goede smerende werking van BECHEM Avantin en Berufluid voor een verlengde levensduur van het gereedschap. Al deze eigenschappen samen zorgen ervoor dat slijtage aan je gereedschap door te hoge temperaturen, slechte smering of roestvorming wordt voorkomen. En het levert je een besparing op onderhoudskosten op.

Geschikt voor een breed aantal toepassingen
De watermengbare koelsmeermiddelen zijn te gebruiken in een breed aantal toepassingen. Je kunt één product voor meerdere toepassingen gebruiken. Hierdoor wordt het aantal in gebruik zijnde producten verminderd en bespaar je op kosten en stockage.

Goede spoeleigenschappen met minder uitsleep
De koelsmeermiddelen kleven niet waardoor er bijna geen koelvloeistof achter blijft op je werkstuk. Dit resulteert in minder verlies van het smeermiddel, een schone machine en een besparing op jouw verbruikskosten.

Lange standtijd van het koelsmeermiddel
De BECHEM Avantin en Berufluid hebben een zeer lange standtijd, mits de koelsmeermiddelen goed worden onderhouden. Dit resulteert in minder productgebruik en een kostenbesparing omdat de producten minder vaak moeten worden vervangen.

Biostabiel en vriendelijk voor milieu en huid

BECHEM Avantin is vrij van Formaldehyde, boor en/of Amine. Beide koelsmeermiddelen zijn biostabiel en voorkomen vorming van bacteriën en schimmels wanneer het juiste concentratieniveau wordt aangehouden (7%).

De koelsmeermiddelen hebben een goede huidtolerantie en zijn milieuvriendelijk. Berufluid is veilig in gebruik omdat het niet brandgevaarlijk of explosie gevaarlijk is.

Advies nodig?

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Groepsfoto FenS