Smeermiddelen en vloeistoffen

Profiteer van een breed productassortiment bestaande uit; vetten, oliën, sprays, PFPE vloeistoffen en PFPE oplossingen. De producten hebben een verscheidenheid aan basisvloeistoffen, van PFPE tot synthetische olie.

Voordelen van onze smeermiddelen en vloeistoffen

Profiteer van kwaliteit en efficiëntie met de smeermiddelen, vloeistoffen en oplossingen uit ons ruime productassortiment.

 • Hoge smeerprestaties
 • Lange standtijd
 • Selectie NSF-H1 gecertificeerde producten
 • Breed temperatuurbereik
 • Veilig in gebruik
Al jaren leverancier van

Meer dan 1000 + bedrijven gingen u voor

FenS - Schramme Industries

Eén leverancier voor al Schramme’s metaalbewerkingsvloeistoffen

Eén leverancier voor al je metaalbewerkingsvloeistoffen, handig toch? Schramme vindt van wel! Met hun unieke 'one piece flow' productie heeft Schramme flexibiliteit en stabiliteit hoog op de agenda staan. Benieuwd hoe de metaalbewerkingsvloeistoffen van FenS bijdragen aan een flexibele en uiterst stabiele productie?

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Juiste product voor de juiste toepassing

Wat is het juiste product voor mijn toepassing? Hoe kan ik besparen op mijn smeermiddelen? Vragen waar wij je graag bij helpen! Met een breed assortiment aan hoogpresterende smeermiddelen, PFPE vloeistoffen en PFPE oplossingen vinden we altijd een oplossing die goed werkt in jou toepassing.

Voedselveilige smeermiddelen

Voldoen aan alle strenge eisen in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie? Het antwoord is voedselveilige synthetische smeermiddelen van Bechem! Bijna alle producten zijn NSF-H1 gecertificeerd en beschikken over een Halal, Koosjer en Allergenen certificaat. Dit betekent dat de producten veilig gebruikt kunnen worden tijdens de voedselproductie in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

De foodgrade smeermiddelen kenmerken zich door hun extreem lange levensduur, uitstekende smeerprestaties, efficiënte bescherming tegen corrosie en brede toepassingsgebied. Deze eigenschappen stellen jou in staat om kosten te besparen en efficiënter te produceren door:

 • vermindering van het aantal in gebruik zijnde producten
 • minder productgebruik door lange standtijd
 • minder fouten door gebruik verkeerde smeermiddel

PFPE vetten en oliën

Ontdek de vele voordelen van PFPE oliën en PFPE vetten! Verkrijgbaar onder de merknamen Fomblin® en Fomlube®. Fomblin® oliën en Fomlube® vetten zijn gebaseerd op perfluoropolyether (PFPE). De sterke eigenschappen van de basisolie brengen de volgende voordelen met zich mee:

 • Breed temperatuurbereik
 • Extreem lange levensduur
 • Ongeëvenaarde bestendigheid tegen chemicaliën en oplosmiddelen
 • Inert voor zuurstof, vloeibaar en gasvormig
 • Niet brandbaar door geen vlampunt

De basisolie PFPE zorgt ervoor dat de producten hun goede smerende werking behouden bij uiterste temperaturen. Daarnaast zijn de smeermiddelen zeer geschikt voor zuurstof toepassingen dankzij hun inerte eigenschappen tegen chemicaliën en zuurstof.

Fomblin® en Fomlube® leveren je ook een kostenbesparing op! De extreem lange levensduur van Fomblin® en Fomlube® zorgen ervoor dat de smeermiddelen minder vaak vervangen moeten worden dan concurrerende PFPE oliën en vetten. Zo bespaar je kosten op het productverbruik en op onderhoudskosten. Wil je meer weten over hoe je kosten kunt besparen met Fomblin® en Fomlube? Lees er hier meer over!

PE vloeistoffen en PFPE oplossingen

Kies uit een breed assortiment PFPE vloeistoffen en PFPE oplossingen onder de merknamen Fenslube® en Galden®. Het assortiment Galden® PFPE vloeistoffen bestaat uit warmteoverdrachtsvloeistof, testvloeistof, oplosmiddel en dampfase soldeervloeistof in elektronica omgevingen. Galden® staat bekend om zijn extreem brede temperatuurbereik, goede elektrische eigenschappen en veiligheid. Galden® is namelijk niet brandbaar en daarom heel veilig in gebruik.

Onze Fenslube® PFPE oplossingen zijn volledig gefluoreerd en bieden duurzame smering/bescherming in automobiel- en elektrische toepassingen. Fenslube® wordt veel toegepast voor geluidsdemping en contactbescherming van bijvoorbeeld edele metalen. Fenslube blinkt uit in:

 • Extreem breed temperatuurbereik
 • Uitstekende diëlektrische eigenschappen
 • Goede bescherming tegen corrosie en slijtage
 • Goede verdraagzaamheid met gangbare kunststoffen en elastomeren
Advies nodig?

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Groepsfoto FenS