Watergedragen en oplosmiddel precisiereinigers

Profiteer van de diverse precisiereinigers voor  verschillende soorten contaminaties, Grade 2 reinheid en een brede materiaalverdraagzaamheid. Het assortiment bestaat uit precisiereinigers voor zowel dampontvetting als ultrasoon reiniging en dompelbaden.

Voordelen van onze precisiereinigers

Naast de hoge kwaliteit van de producten kun je rekenen op uitgebreide technische ondersteuning bij je aankoopproces.

 • Langere standtijd
 • Hoge reinigingskwaliteit
 • Hoog rendement
 • Brede materiaalverdraagzaamheid door breed assortiment

Maak kennis met onze precisiereinigers van deconex® en Opteon™

Overstappen op een nieuw reinigingsmiddel doe je niet zomaar, het is vol onzekerheid en brengt veel kosten met zich mee. Toch is het belangrijk om kritisch te blijven kijken naar je reinigingsproces en je ogen open te houden voor nieuwe productontwikkelingen. Bij ons vind je een breed assortiment precisiereinigers dat voortdurend in ontwikkeling is!

Watergedragen precisiereinigers van deconex®

Residu-vrij reinigen of voldoen aan Grade 2 reinheid? Maak kennis met deconex® watergedragen precisiereinigers! Het assortiment deconex® bestaat uit diverse productlijnen met voor iedere industrie een geschikte precisiereiniger. We vertellen verderop in de tekst meer over de verschillende industrieën. deconex® watergedragen precisiereinigers kenmerken zich door:

 • Residu-vrije reiniging
 • Langere standtijd
 • Minder waterverbruik
 • Consistente resultaten

Deconex® HPC lijn voor niveau Grade 2 reinheid
De reinheidseisen worden steeds strenger in de metaalbewerking- halfgeleider- vacuüm en ruimtevaart industrie. Daarom heeft Borer de High Purity Cleaning lijn ontwikkeld, om aan deze toenemende eisen te voldoen en Grade 2 reinheid te behalen.

deconex® HT voor metalen onderdelen
Speciaal voor het reinigen van metalen onderdelen bieden wij deconex® HT precisiereinigers aan. De HT productlijn is goed verdraagzaam met diverse soorten metalen.

deconex® MC voor matrijzen en gereedschappen
Het reinigen van onderdelen met blinde gaten en moeilijk bereikbare plekken vraagt een aangepaste reiniger. Als je reinigt met deconex® MC hoef je je matrijs niet meer uit elkaar te halen. De precisiereiniger bereikt namelijk ook de blinde gaten van je matrijs en gereedschap.

deconex® MT voor medische hulpmiddelen
deconex® MT blinkt uit in zijn samenstelling van ingrediënten. Omdat de precisiereiniger vrij is van parfum, corrosieremmer en kleurstoffen is hij zeer geschikt voor het reinigen van medische hulpmiddelen zoals protheses.

deconex® OP voor optica
Optische onderdelen vragen een andere reiniging dan bijvoorbeeld metalen onderdelen. De reinigingsmethode is altijd afhankelijk van het vervolgproces. deconex® OP is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van polijstpasta, vingerafdrukken enz. voorafgaand aan fijn reiniging of het coaten.

Opteon™ oplosmiddel precisiereinigers

Opteon™ is de merknaam voor onze oplosmiddel precisiereinigers voor dampontvetting. Opteon™ precisiereinigers blinken uit in hun hoge oplossende vermogen, daarom zijn ze zeer geschikt voor hardnekkige vervuilingen.
Daarnaast bieden Opteon™ oplosmiddel precisiereinigers nog meer voordelen

 • Veilig voor jou en veilig in gebruik
 • Hoge reinheidsgraad
 • Kostenbesparend
 • Brede materiaalverdraagzaamheid

Veilig voor jou en veilig in gebruik
De meeste Opteon™ producten zijn als ‘niet vlambaar’ gecertificeerd. Verder is het risico op schadelijke gezondheidseffecten heel laag indien blootstelling van de vloeistof onder de vastgestelde limieten blijft.

Hoge reinheidsgraad
Opteon™ precisiereinigers dragen bij aan een hoge reinheidsgraad. Dit komt door de hoge Kb waarde (103), het hoge kookpunt en residu-vrije reinigingsresultaat van Opteon.

Kostenbesparend
De korte reinigingscyclus, snelle droging en laag water- en elektriciteitsverbruik zorgen ervoor dat je kosten kunt besparen.

Brede materiaalverdraagzaamheid
De Opteon™ precisiereinigers kennen een brede materiaalverdraagzaamheid. Van diverse soorten metalen tot kunststoffen en elastomeren.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Groepsfoto FenS