PFPE vetten

PFPE greases

Heb je te maken met extreme temperaturen, reactieve chemicaliën, oplosmiddelen of toxiciteit? Ontdek dan de voordelen van Fomlube® PFPE vetten. Bij uitstek geschikt voor toepassingen in agressieve omgevingen, zuurstof en hoge & lage temperaturen.

Voordelen van Fomlube® PFPE greases:

Met een zeer breed temperatuurbereik en een extreem lange levensduur behoren Fomlube® PFPE tot de top op smeringsgebied.

  • Chemisch inert
  • Extreem breed temperatuurbereik
  • Ongeëvenaarde bestendigheid tegen chemicaliën en oplosmiddelen
  • Reageert niet met kunststoffen, elastomeren en metalen
  • Inert voor zuurstof
  • Niet brandbaar
Advies nodig?

Meer dan 1000+ bedrijven gingen u voor

FenS -

‘Een zuurstofveilige samenwerking met The Gas Professionals’

Voor Nippon Gases is veiligheid prioriteit nummer één, dit brengt strenge eisen met zich mee als het gaat om smeermiddelen in zuurstofrijke omgevingen. Met onze PFPE smeermiddelen dragen we bij aan de veiligheid in het verwerkingsproces van gassen en zuurstof. Benieuwd welke producten Nippon Gases gebruikt? Je leest het hier!

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Waarom kiezen voor Fomlube® PFPE vetten?

De productserie Fomlube® PFPE vet is verkrijgbaar in diverse temperatuurbereiken, van -80 °C tot meer dan +280°C. Speciaal ontwikkeld voor speciale toepassingen zoals in cleanrooms, automobiel, vacuüm systemen en zuurstoftoepassingen. Benieuwd wat Fomlube® nog meer te bieden heeft? Lees dan snel verder!

Hoge prestaties onder zware omstandigheden

Of je nu te maken hebt met chemicaliën, uiterste temperaturen, of hoge belasting, Fomlube® PFPE vetten leveren altijd hoge smeerprestaties! Fomlube® PFPE greases onderscheiden zich van andere oliën door hun extreem lange levensduur, brede temperatuurbereik en hoge smeerprestaties, ook onder agressieve omstandigheden.

Extreem lange levensduur
Fomlube® heeft een extreem lange levensduur in vergelijking met typische koolwaterstof-vetten. De lange levensduur heeft Fomlube® te danken aan zijn inerte aard. Hierdoor hoeft Fomlube® nooit vervangen te worden, tenzij de olie wordt toegepast bij zeer hoge temperatuurtoepassingen. Kortom, je bespaart kosten door minder productverbruik en minder productiestilstand!

Stabiliteit van Fomlube®
De inerte aard van Fomlube® PFPE greases zorgt ervoor dat het vet altijd stabiel blijft, ongeacht de bedrijfsomstandigheden of agressieve omgeving.

Breed temperatuurbereik
Heb je te maken met uiteenlopende temperaturen? Dan biedt Fomlube® PFPE vet uitkomst! In vergelijking met koolwaterstof-vetten beschikt Fomlube® over een extreem brede werkingstemperatuur (-75 °C tot 290 °C) en een uiterst hoge viscositeitsindex (>300). Dit maakt de vetten goed bestand tegen zeer brede thermische cycli.

Bestand tegen hoge belasting
Zijn je onderdelen onderhevig aan extreme druk? Ook dat is geen probleem voor Fomlube® PFPE vet! Met PTFE verdikte Fomlube® vetten zijn bestand tegen hoge mechanische belastingen en behouden hun uitstekende smerende werking.

Veilig te gebruiken in zuurstof- en chemische omgevingen

Fomlube® PFPE vet is veilig te gebruik in zuurstoftoepassingen. Fomlube® bevat namelijk geen waterstof, maar alleen koolstof, zuurstof en fluor. De afwezigheid van waterstof zorgt ervoor dat Fomlube® geen vlampunt heeft en het verhoogt de stabiliteit van het vet. Hierdoor is Fomlube® niet brandbaar en ondersteunt het geen verbanding, zelfs niet in 100% zuurstofomgevingen. Daarnaast zijn de vetten bestand tegen vloeibare en gasvormige zuurstof en extreem hoge druk. Diverse typen Fomlube® zijn bestand tegen hoge druk (> 200 bar) of extreem hoge druk (>400 bar). Fomlube® vetten zijn geëvalueerd door de West-Duits Federaal Instituut voor Materiaaltesten (BAM) en het Franse Centre de Technologie et d’Expertises (Air Liquide) voor reactiviteit met gasvormige en vloeibare zuurstof onder druk.

Chemisch inert
Fomlube® PFPE greases zijn inert voor bijna alle chemicaliën. De vetten zijn niet oplosbaar in de meeste, gangbare oplosmiddelen. Maar Fomlube® is wel oplosbaar in gefluoreerde vloeistoffen zoals bijvoorbeeld Galden PFPE vloeistoffen.

Verdraagzaam met kunststoffen en metalen

Fomlube® PFPE greases reageren niet gangbare soorten kunststoffen en elastomeren zoals EPDM, Polyethyleen, Polypropyleen, natuurrubber enzovoort. Houdt wel de thermische stabiliteit van het kunststof of elastomeer in de gaten, dit kan een beperkende factor zijn.

Fomlube® reageert niet met de meeste metaalsoorten zoals RVS, veel gelegeerde staalsoorten, titaniumlegering, kobaltlegeringen en nikkellegeringen. Dankzij de lage oppervlakte oppervlaktespanning kunnen metalen oppervlakken gemakkelijk bevochtigd worden met Fomlube®. Nadelige effecten op het metaal bij lage temperaturen worden voorkomen door de chemische inertheid van Fomlube®.

Overigens is Fomlube® niet mengbaar met ander synthetische oliën of minerale oliën.

Productspecialist spreken?

Meer informatie?

Neem contact met ons op

FenS groepsfoto personeel