Bechem smeermiddelen

BECHEM is de oudste Duitse producent van industriële smeermiddelen. Sinds 1834 produceren zij oliën en vetten voor de industrie. Via een sterk netwerk aan distributeurs en nationale en internationale productielocaties zijn BECHEM producten overal ter wereld beschikbaar.
FenS is sinds 2009 distributeur van BECHEM speciale smeermiddelen voor de levensmiddelenindustrie in de Benelux. In 2020 is het assortiment uitgebreid met vloeistoffen voor de metaalbewerkingsindustrie.

Gratis BECHEM sample aanvragen?

Meer dan 1000+ bedrijven gingen u voor

FenS -

Smeermiddelen die 3 keer zolang mee gaan

Poppies Master Bakker heeft als doel de hoogst haalbare score te behalen tijdens hun voedselveilige audit. Wij ondersteunen Poppies hierbij door NSF-H1 gecertificeerde en kostenbesparende smeermiddelen te implementeren. Waar Poppies voorheen ieder jaar de olie moest vervangen, wordt de olie van FenS al voor het 3e jaar gebruikt.

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Toepassing van BECHEM smeermiddelen

BECHEM biedt een breed assortiment kwalitatieve smeermiddelen. De producten kenmerken zich door hun hoge kwaliteit en brede inzetbaarheid. De smeermiddelen worden gebruikt in metaalbewerkingsprocessen, coating technologie en voor levensduursmering in diverse technische componenten.

BECHEM speciale smeermiddelen bij FenS

BECHEM speciale smeermiddelen zijn voedselveilige smeermiddelen voor de levensmiddelenindustrie. De producten worden gebruikt voor het smeren (rol)lagers, tandwielen, hydraulica, kettingen, fittingen, enzovoort in machines die voeding produceren en bewerken. Daarnaast zijn de voedselveilige smeermiddelen ook geschikt voor gebruik in de cosmetische-, farmaceutische-, tabak- en diervoedingsindustrie.

De BECHEM voedselveilige smeermiddelen zijn beschikbaar in de vorm van sprays, vetten en oliën. Al deze smeermiddelen moeten voldoen aan strenge eisen, omdat ze gebruikt worden in omgevingen waar levensmiddelen worden geproduceerd. Daarom voldoen BECHEM speciale smeermiddelen aan de volgende vereisten:

 • Food and Drug Administration (FDA) en worden geverifieerd door internationaal geaccepteerde certificerings-organisaties
 • Zijn neutraal in geur en smaak
 • Vrij van dierlijke ingrediënten
 • Zijn bestand tegen diverse gebruikersomstandigheden zoals thermische, chemische en mechanische belastingen

BECHEM voedselveilige smeermiddelen beschikken over de volgende voordelen:

 • Fysiologisch onschadelijk
 • Goede smeerprestaties
 • Lange standtijd
 • Zeer waterbestendig
 • Geschikt voor hoge en lage temperaturen
 • Breed toepassingsgebied
 • Vrij van minerale oliën en esters
 • Mengbaar met minerale oliën
 • NSF-H1 gecertificeerd (grotendeels van het assortiment)
Bechem - vloeistof

BECHEM metaalbewerkingsvloeistoffen bij FenS

BECHEM metaalbewerkingsvloeistoffen bieden oplossingen voor alle processtappen in metaalbewerking. De totaaloplossing, alles uit één bron: van koeloliën, machine smeermiddelen, reinigers tot corrosiebeschermers. Alle bewerkingsvloeistoffen zijn op elkaar afgestemd voor de hoogste kwaliteit en een efficiënt proces. BECHEM metaalbewerkingsvloeistoffen kenmerken zich door:

 • Hoge kwaliteit
 • Brede inzetbaarheid
 • Op elkaar afgestemde producten
 • Langere standtijd
 • Voldoen aan milieuvoorschriften
 • Voldoen aan strengere eisen en regelgeving

BECHEM machine smeermiddelen

Het assortiment machine oliën van BECHEM bestaat uit spindelvetten, hydraulische oliën, tandwiel oliën, spindel oliën en leibaanoliën. De producten kenmerken zich door hun goede bescherming tegen wrijving en slijtage.

Bekijk alle smeermiddelen voor het oliën van je machine hier.

BECHEM koeloliën

Watermengbare koelsmeermiddelen
Het BECHEM assortiment koeloliën bestaat uit watermengbare en niet-watermengbare koelsmeermiddelen. Avantin en Berufluid zijn de merknamen voor onze watermengbare koelsmeermiddelen. Voordeel van deze merken is dat ze vrij zijn van Formaldehyde. Een deel van de producten is ook vrij van boorzuur en/of Amine.

Meer weten over onze watermengbare koelsmeermiddelen?

Niet-watermengbare koelsmeermiddelen
Berucut en Beruform zijn niet-watermengbare koelsmeermiddelen voor bewerkingen met hoge snelheden. Beide merken bieden uitstekende bescherming tegen wrijving en slijtage aan je snijgereedschap.

Lees meer over niet-watermengbare koelsmeermiddelen

 

BECHEM reinigers

De productserie Beruclean dient als reiniger na bewerking van het werkstuk. BECHEM reinigers bestaan uit neutrale, alkalische en zuurhoudende reinigers. De producten kenmerken zich door hun uitstekende vet- en vuil oplossende vermogen en lage verwerkingstemperatuur.

Bekijk alle Beruclean producten.

 

BECHEM corrosiebeschermers

Beruprotect corrosiebeschermers beschermen jouw werkstuk tegen corrosie. Beschikbaar in de vorm van olie, dunfilmconservering en als spray. Beruprotect van BECHEM blinkt uit in de lange bescherming die het biedt, langer dan concurrerende producten.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Bechem - groepsfoto