Metaalbewerking

Optimalisatie en efficiëntie van processen worden steeds belangrijker. Dit komt door de stijgende vraag naar een hogere mate van precisie van onderdelen, product kwaliteit en hogere productiviteit. Ook is er noodzaak tot lagere kostprijzen voor halffabricaten en zien we steeds meer geautomatiseerde en slimmere machines. Allemaal factoren die invloed hebben op je proces én je koelsmeermiddelen!

Toepassingen van onze metaalbewerkingsvloeistoffen:

Onze koelsmeermiddelen bevorderen de efficiency van je proces door eigenschappen als: uitstekend koeleffect, goede corrosiebescherming, lange standtijd, veilig voor milieu en huid enz.

  • Verspanings processen met hoge temperaturen en hoge druk
  • Verspanings processen met hoge snelheid en hoge temperatuur
  • Het onderhouden van je machines en gereedschap

Meer dan 1000 + bedrijven gingen u voor

FenS - Schramme Industries

Eén leverancier voor al Schramme’s metaalbewerkingsvloeistoffen

Eén leverancier voor al je metaalbewerkingsvloeistoffen, handig toch? Schramme vindt van wel! Met hun unieke 'one piece flow' productie heeft Schramme flexibiliteit en stabiliteit hoog op de agenda staan. Benieuwd hoe de metaalbewerkingsvloeistoffen van FenS bijdragen aan een flexibele en uiterst stabiele productie?

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Efficiënter verspanen met kwalitatieve (koel) smeermiddelen

Om te voldoen aan de trends in metaalbewerkingsindustrie is het verhogen van de efficiency en optimaliseren van je metaalbewerkingsproces noodzakelijk. Je leest hier hoe onze (koel) smeermiddelen bijdragen aan een efficiënter bewerkingsproces!

Verspanings processen met hoge temperaturen en hoge druk

Draaien, brootsen, honen, dieptrekken, buigen en boren gaan gepaard met hoge temperaturen, hoge druk en lage snelheid. Het is de uitdaging om té hoge temperaturen te voorkomen en te zorgen voor goede smering, ondanks de hoge druk van het proces. Dit proces kan grote schade veroorzaken aan je gereedschap waardoor de levensduur van je machine aanzienlijk daalt. En dat wil je natuurlijk niet!

Daarnaast moet je rekening houden met overtollige metaalspanen in je proces. Indien je niet zorgt voor een goede spaanafvoer veroorzaakt dit ook schade aan je machine.

Voor deze uitdagingen bieden wij de productserie Berucut, niet watermengbare koelsmeermiddelen van Bechem. Berucut beschikt over hoogwaardige EP additieven en een goed koel- en spoelvermogen. Zo wordt schade aan je gereedschap voorkomen!

Verspanings processen met hoge snelheden en hoge temperaturen

Frezen, zagen en slijpen zijn verspanings processen waarbij het koelen van het gereedschap de grootste rol speelt. Deze processen gaan gepaard met hoge snelheid en hoge temperaturen. Ook corrosievorming is een aspect waarmee je rekening moet houden, want dit wil je koste wat kost voorkomen!
Daarnaast heb je te maken met voorschriften, veiligheid, standtijd en schuimvorming enz. De koelsmeermiddelen moeten vrij zijn van Formaldehyde en vriendelijk voor de huid, maar je zit niet te wachten op bacteriën in je koelsmeermiddel, toch?

Bechem Avantin watermengbare koelsmeermiddelen houden je proces koel en bieden uitstekende corrosiebescherming. Ze beschikken over een buitengewoon lange levensduurdankzij speciale additieventechnologie. Daarnaast voldoet Bechem Avantin aan de wet- en regelgeving, de watermengbare koelsmeermiddelen zijn vrij van Formaldehyde en vrij van of boor of amine.

Het onderhouden van je machines en gereedschap

Onderhoud van je machine is de sleutel naar efficiënt produceren! Zo speelt viscositeit een grote rol bij het smeren van hydraulica. Te stroperige of te vloeibare olie zorgt ervoor dat je machine vast loopt en kapot gaat. Dit kost (onnodig) tijd en geld. Bij leibaanolie zijn goede antistick eigenschappen belangrijk. Want je wilt schokken voorkomen. Ook eigenschappen als goede hechting en sterke bescherming tegen wrijving en slijtage zijn van groot belang voor goede smering en het behoud van je machine.

Bechem machine smeermiddelen bieden sterke eigenschappen voor lang behoud van je machine!
De smeermiddelen beschikken over een uitstekende smerende werking, goede bescherming tegen wrijving en slijtage, uitstekende hechting en zijn corrosie remmend. De smeermiddelen zijn afgestemd op de vervolgprocessen in de metaalbewerkingsindustrie en helpen jou bij het optimaliseren van je proces!

Meer informatie?

Neem contact met ons op

FenS groepsfoto personeel