Voeding en farma

Voedselveiligheid volgens de regels van (HACCP) is een van de kritische factoren voor succes in je productieproces. Maar daarnaast spelen efficiency en uiteenlopende bedrijfsomstandigheden zoals extreme temperaturen ook een grote rol. Allemaal aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het juiste smeermiddel.

Branches waarin onze voedselveilige smeermiddelen gebruikt worden:

Onze voedselveilige smeermiddelen dragen bij aan een voedselveilig en geoptimaliseerd productieproces. De NSF-H1 gecertificeerde producten worden gebruikt in branches als:

  • Bakkerijen, banket & patisserie
  • Vleesverwerking
  • Dranken
  • Diervoeder
  • Farma
Advies nodig?

Meer dan 1000 + bedrijven gingen u voor

FenS -

Smeermiddelen die 3 keer zolang mee gaan

Poppies Master Bakker heeft als doel de hoogst haalbare score te behalen tijdens hun voedselveilige audit. Wij ondersteunen Poppies hierbij door NSF-H1 gecertificeerde en kostenbesparende smeermiddelen te implementeren. Waar Poppies voorheen ieder jaar de olie moest vervangen, wordt de olie van FenS al voor het 3e jaar gebruikt.

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Voldoen aan de strenge voedselveilige eisen en efficiënter produceren?

Als producent in de voedingsmiddelenindustrie heeft voedselveiligheid prioriteit nummer één. Een besmetting brengt de gezondheid van de consument in gevaar en is zeer kostbaar. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarnaast wordt duurzaamheid en efficiency ook steeds belangrijker. Benieuwd hoe je met onze voedselveilige producten kunt inspelen op de trends in jou industrie? Je leest het hier!

Bakkerijen, banket & patisserie

Naast voedselveiligheid en hygiëne heb je natuurlijk ook te maken met uiteenlopende, extreme omstandigheden. Hoge temperaturen in ovens, lage temperaturen in vriezers of karamelisering van suiker op transportbanden vraagt om kwalitatieve smeermiddelen.

Ons gamma aan voedselveilige smeermiddelen beschikken allemaal over een NSF-H1 certificaat. Daarnaast bieden we smeermiddelen met en breed temperatuurbereik en hebben we een speciale oplosser voor het verwijderen van gekarameliseerde suikers.

Vleesverwerking

De vleesverwerkende industrie kent extreme omstandigheden. De lage temperaturen in koelcellen en agressieve bijtende reinigingsmiddelen zorgen voor uitdaging als het gaat om het smeren van onderdelen in deze omgeving. Roestvorming is iets wat je uiteraard wilt voorkomen!
Dit vraagt om smeermiddelen met een laag temperatuurbereik, corrosiewerende eigenschappen en die bestand zijn tegen uitspoelen.

Voedselveilige smeermiddelen van Bechem bieden een ruime keuze aan smeermiddelen met een lange standtijd, goede corrosiewerende eigenschappen, hoge slijtagebescherming en brede temperatuurbereiken.

Dranken

In het productieproces van dranken heb je te maken met vloeibare (bijtende) ingrediënten, temperatuurverschillen tussen productieplaats en opslag, hoge snelheden en extreme druk tijdens het afvullen van verpakkingen bijvoorbeeld. Je wilt voorkomen dat bijtende ingrediënten roest of beschadigingen veroorzaken aan je machine. Aspecten die van invloed zijn op de keuze van je smeermiddelen. Want als je smeermiddelen niet bestand zijn tegen bijvoorbeeld hoge druk, ontstaat er slijtage aan je machine. Die slijtage zorgt voor meer onderhoud en dus meer stilstand van je productieproces, en dit kost geld!

Bechem voedselveilige beschermen je machinepark tegen vloeibare (bijtende) ingrediënten door een hoog draagvermogen, uitstekende corrosie bescherming, goede waterbestendigheid en resistentie tegen agressieve stoffen.

Door het juiste smeermiddel voor de juiste toepassing te gebruiken worden je onderdelen beter beschermd tegen slijtage. Minder slijtage zorgt voor minder onderhoud en dat betekend een kostenbesparing! We helpen je graag bij het vinden van het juiste smeermiddel.

Neem vrijblijvend contact op!

Diervoeding

Het productieproces van diervoeding gaat gepaard met onder andere hoge temperaturen, hoge druk en stoom. In de mixer wordt door middel van stoom de verteerbaarheid en persbaarheid van het voer verbeterd. Deze machine is onderhevig aan hoge temperaturen en een vochtige omgeving, door de stoom. Om te voorkomen dat onderdelen van de mixer beschadigen door de hitte of gaan roesten door de vochtigheid van de stoom, moet het smeermiddel bestand zijn hoge temperaturen en beschikken over corrosiewerende eigenschappen.

Een ander voorbeeld is het persen van het voer, dit gebeurd met veel druk. Het is belangrijk dat je smeermiddel beschikt over een hoog draagvermogen, om schade door wrijving te voorkomen.

Het assortiment van Bechem voedselveilige smeermiddelen voorziet in deze omstandigheden. De producten bieden een hoog temperatuurbereik, thermische weerstand en een zeer hoog draagvermogen.

Farma

Als producent in de farmaceutische industrie sta je onder grote druk van kwaliteit. Naast de vele strenge eisen en wetgevingen (GMP) waaraan je moet voldoen is reproduceerbaarheid en continuïteit van je proces prioriteit nummer één. Daarbij is de voedselveiligheid ook een belangrijk onderdeel. Maar je hebt ook te maken met hoge en lage temperaturen en wrijving in je productieproces. Je zoekt een smeermiddel wat betrouwbaar en voedselveilig is, maar daarnaast ook bestand is tegen alle omstandigheden in je productieproces.

Bechem voedselveilige smeermiddelen kenmerken zich door hun hoge kwaliteit en lange standtijd. Met deze eigenschappen dragen de smeermiddelen bij aan de kwaliteit en continuïteit van je productieproces. Daarnaast zijn alle producten NSF-H1 gecertificeerd en beschikken de producten over een breed temperatuurbereik en goede anti-slijtage eigenschappen. Hiermee voldoen de smeermiddelen aan de voedselveiligheidseisen en diverse omstandigheden in de productieproces. Zeer voordelige eigenschappen voor gebruik in de farmaceutische industrie!

Vragen over je toepassing?

Meer informatie?

Neem contact met ons op

FenS groepsfoto personeel