PFPE oliën

Ontdek de unieke smeerprestaties van Fomblin® PFPE, een breed assortiment volledig gefluoreerde oliën. Fomblin® is chemisch inert, beschikt over een breed temperatuurbereik en een extreem lange levensduur. De olie is speciaal ontwikkeld voor gebruik in agressie, chemische, of zuurstof omgevingen met extreme temperaturen.

Welke voordelen bieden Fomblin® PFPE oliën?

Dankzij een optimale concentratie van additieven biedt Fomblin® vele voordelen:

  • Breed werkbereik van -90°C tot 290°C
  • Uitstekende thermische en oxidatieve weerstand
  • Hoge viscositeitsindex
  • Goed verdraagzaam met rubber, kunststof, metaal en elastomeren

  • Niet vlambaar

Meer dan 1000+ bedrijven gingen u voor

FenS -

‘Een zuurstofveilige samenwerking met The Gas Professionals’

Voor Nippon Gases is veiligheid prioriteit nummer één, dit brengt strenge eisen met zich mee als het gaat om smeermiddelen in zuurstofrijke omgevingen. Met onze PFPE smeermiddelen dragen we bij aan de veiligheid in het verwerkingsproces van gassen en zuurstof. Benieuwd welke producten Nippon Gases gebruikt? Je leest het hier!

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Wat heeft Fomblin® PFPE olie te bieden?

Fomblin® is een op PerFluorPolyEther (PFPE) gebaseerde olie. De olie kenmerkt zich door hoge prestaties bij een breed temperatuurbereik, uitstekende smering in extreme omstandigheden (chemishe of zuurstof) en een lange levensduur.

Hoge smeerprestaties

Fomblin® PFPE olie blijft stabiel in extreme omgevingen en heeft een lange levensduur dankzij de inerte aard van de olie. Het gevolg hiervan is dat de olie niet vaak of bijna nooit vervangen hoeft te worden. Hierdoor kunt u besparen op uw onderhoudskosten in de zin van; minder smeermiddel en minder stilstand van je apparatuur.

Fomblin® onderscheidt zich van andere oliën met uitstekende smeerprestaties onder uiteenlopende omstandigheden. Door thermische stabiliteit, onbrandbaarheid, chemisch inertheid en een breed temperatuurbereik te combineren.

Daarnaast beschikt Fomblin® over goede diëlektrische eigenschappen, uitstekend stromingsgedrag bij lage temperaturen en een hoge tot zeer hoge viscositeitsindex.

De oliën zijn verkrijgbaar in verschillende viscositeiten met temperatuur bereiken van -80 °C tot +290 °C.

Veilig in gebruik met zuurstof

Op zoek naar een zuurstofveilige olie? Dan is Fomblin® PFPE olie uw oplossing! Fomblin® oliën zijn namelijk bestand tegen aantasten van vloeibare en gasvormige zuurstof bij hoge temperaturen en druk. Ook reageren de oliën niet onder schokbelasting met gasvormige of vloeibare zuurstof. Daarnaast zijn Fomblin® oliën gecertificeerd door het BAM Federaal Instituut voor Materiaalonderzoek voor veilig gebruik in zuurstofomgevingen. Naast zuurstof wordt Fomblin® ook veel gebruikt in combinatie met andere chemicaliën. De olie is namelijk inert voor chemicaliën en oplosbaar in de meeste gefluoreerde vloeistoffen en zelfs in CO2. Fomblin® is zeer geschikt als afdichtingsbarrière-vloeistof in reactieve chemicaliën systemen.

Bovendien is Fomblin® niet brandbaar omdat het geen waterstof bevat. Fomblin® bestaat alleen uit koolstof, zuurstof en fluor. Ook in zuurstofomgevingen kan Fomblin® niet verbranden en blijft de olie stabiel. Dit maakt de olie zeer geschikt voor gebruik in agressieve omgevingen. Fomblin® olie is niet giftig.

Verdraagzaam met vele materialen

Technische kunststoffen of afdichting elastomeren? Fomblin® is verenigbaar met de meest gangbare kuststoffen, rubbers en elastomeren. Denk aan PVC, ABS, fluorsilicone enzovoort. Ook metalen zoals roestvrij staal, titanumlegeringen veel gelegeerde staalsoorten enz. zijn verdraagzaam met Fomblin®. De metalen oppervlakken kunnen makkelijk vochtig worden gemaakt met Fomblin® dankzij de lage oppervlaktespanning. Daarnaast heeft Fomblin® geen nadelig effect op het metaal bij lage temperaturen omdat Fomblin® chemische inert is.

Fomblin® oliën zijn oplosbaar in gefluoreerde vloeistoffen zoals Galden SV. Overigens is Fomblin® niet mengbaar met minerale olie of synthetische oliën.

Advies nodig?

Meer informatie?

Stuur direct een bericht

Groepsfoto FenS