Voedselveilige smeermiddelen

Heb je te maken met strenge eisen in de voedingsmiddelenindustrie? Wij bieden jou een breed assortiment aan NSF-H1 goedgekeurde synthetische smeermiddelen van CARL Bechem. Verkrijgbaar in de vorm van vet, olie en spray!

Grootste voordelen van onze foodgrade smeermiddelen

Carl Bechem voedselveilige smeermiddelen staan bekend om hun hoge prestaties en lange standtijd. Ze stellen je in staat efficiënter te produceren en kosten te besparen! Benieuwd naar de andere voordelen?

 • NSF-H1, Halal en Koosjer gecertificeerd
 • Reductie in het aantal te gebruiken producten
 • Minder product gebruik door langere standtijd
 • Vrij van minerale olie
 • Producten op basis van synthetische olie

Meer dan 1000+ bedrijven gingen u voor

FenS -

FenS is er ook voor specialistische productieprocessen met hoge eisen

Primus Wafer Paper maakt ouwel, een specialistisch en uniek proces met specifieke eisen. Dankzij onze speciale, voedselveilige smeermiddelen en technische ondersteuning loopt het productieproces gesmeerd en kan Primus doen waar ze goed in zijn, ouwel maken! “Ze denken altijd mee met de klant en dat is wel heel erg prettig. En ze kunnen voldoen in specialistische zaken met speciale aanvragen” aldus Dhr. Moorman van Primus Wafer Paper.

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Voedselveilig en efficiënt produceren met Carl Bechem smeermidelen

Heb je te maken met extreme omstandigheden in je voedingsproces? Van hoge temperaturen in ovens tot hele lage temperaturen in vriezers of hoge druk? Dan bieden BECHEM speciale smeermiddelen dé oplossing. De smeermiddelen zijn zeer geschikt voor het smeren van pneumatische onderhoud units, transport- en aandrijfkettingen, glijlagers, walsen enzovoort.

NSF-H1 certificering

Onze voedselveilige producten voldoen aan de normen en eisen voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. De NSF-H1 certificering geeft aan dat de smeermiddelen gebruikt mogen worden in processen waar incidenteel contact met voedingsmiddelen mogelijk is. Ook beschikken de foodgrade smeermiddelen over een Halal en Koosjer certificaat en een niet-allergenen verklaring. Je ontvangt altijd de meest recente productinformatie, veiligheidsinformatie, NSF certificaten en overige benodigde documenten. Zo beschik je altijd over complete documentatie. Nooit geen gedoe meer tijdens de audit.

Foodgrade smeermiddelen - kosten besparen

Hoe bespaar je op je onderhoudskosten?

Reductie in het aantal smeermiddelen
Staat je magazijn vol met diverse smeermiddelen? Voor iedere toepassing een ander soort vet? De kans dat je niet het juiste smeermiddel gebruikt is groot. Met de voedselveilige smeermiddelen van Bechem is dat verleden tijd! Onze producten zijn namelijk breed inzetbaar dankzij de multifunctionele eigenschappen. Je kunt 1 product voor meer toepassingen gebruiken. De diversiteit aan smeermiddelen wordt gereduceerd en de kas op fouten dus ook. Daarnaast bespaar je ook nog eens op kosten op onderhoud, minder verschillende smeermiddelen en minder stilstand of extra werk door fouten.

Langere standtijd
De eigenschappen van synthetische middelen zorgen voor hogere prestaties en een langere standtijd. Hierdoor verbruik je minder product. Daarbij bespaar je ook kosten.

Synthetische smeermiddelen vs. minerale olie

Synthetische smeermiddelen zijn krachtiger. Ook leveren ze betere prestaties dan minerale oliën. Dit komt omdat ze meer sterk geraffineerde basisoliën bevatten. Dit in tegenstelling tot minerale oliën. Synthetische smeermiddelen van Bechem bieden, ten opzichte van minerale olie, de volgende voordelen:

 • Uitstekende vloeibaarheid bij lage temperatuur (direct bij opstarten proces)
 • Viscositeitstabiliteit bij hoge temperatuur
 • Bescherming tegen afzetting
 • Goede bescherming tegen slijtage
 • Ongevoelig voor bacterievorming
 • Zeer waterbestendig
 • Oxidatie stabiliteit

Kwaliteit waarborgen door olieanalyse

Om de kwaliteit van de olie te waarborgen bieden wij je de mogelijkheid om jaarlijks een gratis olie analyse uit te voeren. Want meten is weten! Zo monitoren we de vloeistofeigenschappen, invloed van mogelijk aanwezige verontreinigingen en eventuele slijtage van machine (onderdelen). Aan de hand van de resultaten van de olieanalyse kunnen we de kwaliteit van de olie monitoren. Met als eindresultaat een efficiënter productieproces.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Groepsfoto FenS