Foodgrade smeermiddelen

Heb je te maken met strenge eisen in de industrie van voedsel? Wij bieden jou een breed aanbod aan foodgrade smeermiddelen met het NSF-H1 keurmerk van CARL Bechem. Verkrijgbaar in de vorm van vet, olie en spray!

Grootste voordelen van onze foodgrade smeermiddelen

Carl Bechem foodgrade smeermiddelen staan bekend om hun hoge prestaties en lange standtijd. De voedselveilige smeermiddelen gaan tot wel 2 jaar langer mee dan middelen van concurrentie. Benieuwd naar de andere voordelen?

 • NSF-H1, Halal en Koosjer gecertificeerd
 • Daling in het aantal te gebruiken producten
 • Minder product gebruik door langere standtijd
 • Vrij van minerale olie
 • Producten op basis van synthetische olie

Meer dan 1000+ bedrijven gingen u voor

FenS -

FenS is er ook voor specialistische productieprocessen met hoge eisen

Primus Wafer Paper maakt ouwel, een specialistisch en uniek proces met specifieke eisen. Dankzij onze speciale, voedselveilige smeermiddelen en technische ondersteuning loopt het productieproces gesmeerd en kan Primus doen waar ze goed in zijn, ouwel maken! “Ze denken altijd mee met de klant en dat is wel heel erg prettig. En ze kunnen voldoen in specialistische zaken met speciale aanvragen” aldus Dhr. Moorman van Primus Wafer Paper.

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Voedselveilig en efficiënt produceren met Carl Bechem middelen

Heb je te maken met extreme omstandigheden in je voedingsproces? Van hoge temperaturen in ovens tot hele lage temperaturen in vriezers of hoge druk? Dan biedt BECHEM met speciale middelen dé oplossing. Voedselveilige smeermiddelen zijn speciaal ontwikkeld voor alle toepassingen.

Certificering voor voedselveiligheid

Onze voedselveilige producten voldoen aan de normen en eisen voor gebruik in de industrie voor voedsel. De NSF-H1 certificering geeft aan dat de middelen gebruikt mogen worden in processen waar incidenteel contact met voedingsmiddelen mogelijk is. Ook beschikken de foodgrade smeermiddelen over een Halal en Koosjer certificaat en een niet-allergenen verklaring. Je ontvangt altijd de meest recente informatie over het product, de veilighedi, NSF certificaten en andere documenten van belang. Zo beschik je altijd over de hele documentatie. Nooit geen gedoe meer tijdens de audit.

Foodgrade smeermiddelen - kosten besparen

Hoe bespaar je op je kosten voor onderhoud?

Daling in het aantal smeermiddelen
Staat je magazijn vol met diverse smeermiddelen? Voor iedere toepassing een ander soort vet? De kans dat je niet het goede middel gebruikt is groot. Met de voedselveilige smeermiddelen van Bechem is dat verleden tijd! Onze producten zijn namelijk breed inzetbaar dankzij de veelzijdige eigenschappen. Je kunt 1 product voor meer toepassingen gebruiken. De diversiteit aan smeermiddelen wordt ingeperkt. Daarbij wordt dus ook de kans op fouten kleiner. Daarnaast bespaar je ook nog eens op kosten op onderhoud, minder diverse middelen en minder stilstand of extra werk door fouten.

Langere standtijd
De eigenschappen van synthetische middelen zorgen voor hogere prestaties en een langere standtijd. Hierdoor verbruik je minder product. Daarbij bespaar je ook kosten.

Kwaliteit van synthetische smeermiddelen

Synthetische smeermiddelen zijn krachtiger. Ook leveren ze betere prestaties dan minerale oliën. Dit komt omdat ze meer sterk geraffineerde basisoliën bevatten. Dit in tegenstelling tot minerale oliën. Synthetische smeermiddelen van Bechem bieden, ten opzichte van minerale olie, de volgende voordelen:

 • Perfecte vloeibaarheid bij lage temperatuur (direct bij opstarten proces)
 • Viscositeit stabiliteit bij hoge temperatuur
 • Bescherming tegen afzetting
 • Perfecte bescherming tegen slijtage
 • Niet gevoelig voor vorming van bacterie
 • Zeer bestendig tegen water
 • Oxidatie stabiliteit

Kwaliteit waarborgen door olieanalyse

Om de kwaliteit van de olie te waarborgen bieden wij je de kans om jaarlijks een gratis olie analyse uit te voeren. Want meten is weten! Zo houden we de eigenschappen van het vloeistof, invloed van mogelijk aanwezige vervuiling en eventuele slijtage van machine (onderdelen) bij. Aan de hand van de resultaten van de olie analyse kunnen we de kwaliteit van de olie bijhouden. Dit geeft als resultaat een efficiënter productie proces.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

FenS groepsfoto personeel