Elektronica en halfgeleider

Elektronische geleiding, zeer lage als hoge temperaturen, materiaalverdraagzaamheid, residu en agressieve omstandigheden. Allemaal aspecten die je processen beïnvloeden en waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste vloeistof.

Veelvoorkomende processen in de elektronica en halfgeleider industrie:

Onze PFPE vloeistoffen spelen in op de eisen die gesteld worden aan de productie van elektronische componenten door: bescherming tegen chemische reacties, een stabiele temperatuur omgeving en chemische inertheid.

  • Warmteoverdracht processen
  • Dampfase solderen
  • Testen
  • Contactbescherming
Advies nodig?

Meer dan 1000 + bedrijven gingen u voor

FenS -

‘Een zuurstofveilige samenwerking met The Gas Professionals’

Voor Nippon Gases is veiligheid prioriteit nummer één, dit brengt strenge eisen met zich mee als het gaat om smeermiddelen in zuurstofrijke omgevingen. Met onze PFPE smeermiddelen dragen we bij aan de veiligheid in het verwerkingsproces van gassen en zuurstof. Benieuwd welke producten Nippon Gases gebruikt? Je leest het hier!

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Een geschikte PFPE vloeistof voor jouw proces in de elektronica en halfgeleider industrie?

Jij maakt de technologie van morgen, vandaag. We zien dat de vraag naar chips stijgt en processen in de halfgeleiderindustrie uitdagender worden door strengere eisen en hogere kwaliteitsnormen. Dit geldt ook voor je procesvloeistoffen. Neem bijvoorbeeld de stijgende temperaturen bij de fabricage van wafers. Warmteoverdrachtsvloeistoffen moeten daardoor aan een steeds breder temperatuurbereik voldoen. Lees hier hoe onze vloeistoffen jou helpen te voldoen aan de hogere kwaliteitsnormen!

Warmteoverdracht processen

Nauwkeurige controle over de temperatuur is één van de uitdagingen in warmteoverdracht processen. Maar corrosie voorkomen en een goede verdraagzaamheid van de diverse materialen in je proces zijn ook heel belangrijk. Wanner je geen rekening houdt met deze aspecten ontstaat er schade aan je onderdelen door oververhitting of corrosie.

Een breed temperatuurbereik, goede corrosiebescherming en een brede materiaalverdraagzaamheid zijn dus vereisten voor je proces.
Hiervoor bieden wij Galden® HT PFPE vloeistoffen aan. De vloeistoffen zijn speciaal ontwikkeld voor warmteoverdracht processen en beschikken over het breedste temperatuurbereik in hun klasse. Daarnaast is Galden® goed verdraagzaam met allerlei standaard materialen en beschikt over een lag soortelijk gewicht.

Dampfase solderen

Bij dampfase solderen spelen de kooktemperatuur en materiaalverdraagzaamheid van de verdampingsvloeistof een grote rol in je proces. Bij een té hoog kookpunt van je vloeistof worden de onderdelen op je PCB te warm en smelten ze. Wanneer je vloeistof niet verdraagzaam is met bepaalde materialen in de elektronica ontstaat er een chemische reactie. Beide gevallen wil je natuurlijk voorkomen. daarnaast moet je opletten dat er geen corrosie plaatsvind door contact met zuurstof.

Om je soldeerproces succesvol te laten verlopen bieden wij Galden® LS/HS PFPE vloeistoffen aan. Geschikt voor dampfase technieken als Ball Grid Array (BGA) en Package on package (POP). Galden® LS/HS biedt een extreem breed temperatuurbereik (tot 260 °C) en beschikt over precieze damptemperaturen. Oververhitting wordt dus voorkomen! Daarnaast is Galden® goed verdraagzaam met diverse materialen en veilig in gebruik. Galden® heeft namelijk geen vlampunt en is daardoor niet brandbaar.

Testen

Thermisch schoktesten
In de elektronica industrie worden elektronische onderdelen getest op plotselinge temperatuurschommeling door middel van thermische schoktesten. We begrijpen dat je te maken hebt met extreme temperatuurveranderingen, van hele lage tot hele hoge temperaturen. Daarnaast is een chemische reactie op de elektronica niet gewenst en mag de elektronica niet worden aangetast tijdens het testen.

Hermetische afdichtingstesten
Lektesten worden toegepast op elektronische onderdelen om de hermetische dichtheid te meten. De lektest bevat detectie/indicatorvloeistof waardoor eventuele lekken zichtbaar zijn. Want schade door indringing van vocht wil je natuurlijk voorkomen!
Bij het kiezen van de juiste detectievloeistof moet je er rekening mee houden dat je detectievloeistof niet verdampt, geen schade aanricht aan je elektronische onderdeel en geen kortsluiting of een explosie veroorzaakt.

Voor beiden testmethoden is Galden® D PFPE vloeistof uitermate geschikt. Galden® D vloeistof houdt namelijk rekening met alle kritische aspecten van testen. Het brede temperatuurbereik, hoge kookpunt en lage verdampingsverlies zorgen ervoor dat Galden® bestand is tegen grote temperatuursveranderingen en niet verdampt in de test. De goede diëlektrische eigenschappen zorgen ervoor dat kortsluiting of explosie met het elektronische apparaat wordt voorkomen.

Contactbescherming

Contactbescherming wordt veel toegepast op elektronische contacten en schakelaars. Aspecten als stroomsterkte, diverse temperaturen, materiaalverdraagzaamheid en het voorkomen van slijtagepuin en oxidatie komen hier bij kijken. Je wilt voorkomen dat er slijtagepuin ontstaat door slijtage aan je schakelaar. Slijtagepuin verhinderd namelijk de stroomafgifte bij gesloten contacten. Bij open contacten veroorzaakt de slijtstof problemen met de circuitweerstand.

Voor goede contactbescherming moet het smeermiddel beschikken over:

  • Juiste filmsterkte
  • Breed genoeg temperatuurbereik
  • Vermogen om op zijn plaats te blijven (slijtage voorkomen)
  • Viscositeit die overeenkomt met de contactkracht van de schakelaar
  • Oxidatie werende eigenschappen.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

FenS groepsfoto personeel