PFPE oplossingen

Op zoek naar een oplossing voor bescherming van elektrische contacten of geluidsdemping in automobiel toepassingen? Dan zijn Fenslube® PFPE oplossingen het antwoord!

Belangrijkste voordelen van Fenslube®:

Door de unieke samenstelling van grondstoffen biedt Fenslube® duurzame smering/bescherming en een extreem breed temperatuurbereik. Maar Fenslube® biedt nog meer voordelen:

  • Extreem breed temperatuurbereik (-40°C tot 280°C)
  • Goed verdraagzaam met kunststoffen en elastomeren
  • Voorkomt corrosie en slijtage
  • Vermindert wrijving
  • Uitstekende diëlektrische eigenschappen
  • Veilig in gebruik – niet brandbaar, niet giftig
Advies nodig?

Meer dan 1000+ bedrijven gingen u voor

FenS - Schramme Industries

Eén leverancier voor al Schramme’s metaalbewerkingsvloeistoffen

Eén leverancier voor al je metaalbewerkingsvloeistoffen, handig toch? Schramme vindt van wel! Met hun unieke 'one piece flow' productie heeft Schramme flexibiliteit en stabiliteit hoog op de agenda staan. Benieuwd hoe de metaalbewerkingsvloeistoffen van FenS bijdragen aan een flexibele en uiterst stabiele productie?

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Verschillende soorten Fenslube®

De PFPE oplossingen zijn volledig gefluoreerd en geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Maar hoe kies je de juiste oplossing? Dit is afhankelijk van het materiaaltype, omgevingsfactoren zoals temperatuur en toepassingsduur. Lees meer over de verschillende mogelijkheden van onze Fenslube® oplossingen!

Duurzame smering/bescherming

Nobele metalen, kunststoffen of elastomeren beschermen/smeren? Fenslube® is speciaal ontwikkeld voor deze materialen en bieden een goede verdraagzaamheid. Voorbeelden van materialen zijn goud, zilver en Polyethyleen, Polystyreen, Polyamide al dan niet glasvezelversterkt.

Fenslube® is een volledig gefluoreerde oplossing, geschikt voor contactbescherming en geluiddemping in de elektronische- en automobiel industrie. Verkrijgbaar in olie- of vet vorm, diverse smeerfilmdiktes, uiteenlopende temperatuur bereiken en met UV-tracer. Afhankelijk van het type Fenslube® is de oplossing transparant of melkachtig van kleur.
Fenslube® staat bekend om zijn extreem lange levensduur. De oplossingen bieden duurzame smering en bescherming door middel van een dunne smeerfilm. Hierdoor zijn de oplossingen zeer geschikt voor contactbescherming in bijvoorbeeld elektronische contacten, omdat deze toepassing levensduurbescherming vereist. Verder vermindert Fenslube® wrijving en voorkomt het slijtage aan onderdelen en biedt het uitstekende geluiddempende capaciteiten. Dit maakt de oplossingen geschikt voor het smeren van onderdelen in het auto interieur voor geluidsdemping.

Daarnaast kenmerkt Fenslube® zich door zijn uitstekende thermische stabiliteit en brede temperatuurbereik. Temperaturen van -40°C tot +280°C en pieken van 300°C zijn geen probleem, Fenslube® behoudt nog steeds zijn uitstekende werking.

Goede verdraagzaamheid met diverse materialen

Nobele metalen, kunststoffen of elastomeren beschermen/smeren? Fenslube® is speciaal ontwikkeld voor deze materialen en bieden een goede verdraagzaamheid. Voorbeelden van materialen zijn goud, zilver en Polyethyleen, Polystyreen, Polyamide al dan niet glasvezelversterkt.

Veilig in gebruik

Met Fenslube® is het veilig werken. Fenslube® heeft geen vlampunt en is daardoor niet brandbaar. De afwezigheid van waterstof in de grondstof zorgt ervoor dat Fenslube® niet brandbaar is.

Ook in elektrische toepassingen kan Fenslube® veilig gebruikt worden. Fenslube® beschikt namelijk over uitstekende diëlektrische eigenschappen waardoor kortsluiting wordt voorkomen. Dat maakt de oplossingen zeer geschikt voor elektrische toepassingen.
Verder is Fenslube® chemisch inert en niet toxisch, gebruik in agressieve chemische omgevingen is dus geen probleem.

Productadvies nodig?

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Groepsfoto FenS