PFPE vloeistoffen

Heb je te maken met hoge temperaturen/warmte en wil je deze warmte kunnen beheren? Maak dan kennis met Galden® PFPE thermische vloeistoffen.

Voordelen van Galden® PFPE thermische vloeistoffen

Galden® is een inerte gefluoreerde vloeistof, geschikt voor een grote verscheidenheid aan processen en bedrijfstemperaturen in elektronica omgevingen.

  • Extreem breed temperatuurbereik (-70°C tot +290°C)

  • Goede diëlektrische eigenschappen

  • Chemisch stabiel
  • Niet brandbaar

Meer dan 1000+ bedrijven gingen u voor

FenS - Schramme Industries

Eén leverancier voor al Schramme’s metaalbewerkingsvloeistoffen

Eén leverancier voor al je metaalbewerkingsvloeistoffen, handig toch? Schramme vindt van wel! Met hun unieke 'one piece flow' productie heeft Schramme flexibiliteit en stabiliteit hoog op de agenda staan. Benieuwd hoe de metaalbewerkingsvloeistoffen van FenS bijdragen aan een flexibele en uiterst stabiele productie?

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Ontdek de verschillende types Galden®

Galden® is verkrijgbaar als warmteoverdrachtsvloeistof, testvloeistof, oplosmiddel en damp fase soldeervloeistof.

Galden® warmteoverdrachtsvloeistoffen

Galden® HT PFPE vloeistoffen, ontwikkeld voor het beheren van zeer hoge en lage temperatuurtoepassingen. Galden® HT PFPE vloeistoffen bieden een brede reeks bedrijfstemperaturen aan van -70°C tot 290°C. Warmteoverdrachtsprocessen kunnen nauwkeurig beheerd worden dankzij het brede bereik aan kookpunten. Daarnaast beschikken Galden® HT vloeistoffen over een laag verdampingsverlies in vergelijking met soortgelijke concurrerende producten. Al deze voordelen samen zorgen voor optimale procesprestaties.

Met name in agressieve omstandigheden levert Galden® hoge prestaties. Dit heeft de vloeistof te danken aan zijn inerte en chemische inerte aard. Tevens kenmerken Galden® HT PFPE vloeistoffen zich door goede diëlektrische eigenschappen, waardoor contact met elektronica mogelijk is. Dit maakt de vloeistoffen zeer geschikt voor gebruik in processen in de halfgeleider-, chemische-, en farmaceutische industrie.

Over veiligheid hoef je je geen zorgen te maken. Galden® HT PFPE is niet giftig, heeft geen vlam- of brandpunt en geen zelfontbrandingspunt en geen explosiegevaar.

Galden® als damp fase solveervloeistof

Speciaal voor damp fase solderen zijn de vloeistoffen Galden® LS- en HS PFPE ontwikkeld. Galden® LS/HS PFPE vloeistoffen zijn loodvrij, daardoor RoHS conform en voldoen aan de eisen van fabrikanten in elektronische apparatuur. Europese fabrikanten van elektronische apparaten zijn namelijk verplicht om loodvrije producten te produceren en te leveren. Lood is schadelijk voor het milieu en het menselijk lichaam.

De LS/HS serie is bestand tegen hogere verwerkingstemperaturen (tot 260 °C ). Zij bieden het breedste temperatuurbereik voor loodvrij solderen. Oververhitting tijdens het solderen wordt voorkomen dankzij de precieze damptemperatuur van Galden® LS/HS PFPE.

Galden® LS/HS PFPE is veilig te gebruiken bij hoge temperaturen omdat de producten geen vlam- brand- en zelfontbrandingspunt hebben en ook geen explosiegevaar. Tevens is Galden® LS/HS PFPE niet schadelijk voor het menselijk lichaam omdat de producten loodvrij en conform RoHS zijn.

Galden® als dragervloeistof en oplosmiddel

Maak kennis met Galden® SV oplosvloeistoffen. Een op PFPE gebaseerd dragervloeistof en oplosvloeistof met een breed bereik aan kookpunten, van 55 °C tot 80 °C. De vloeistoffen zijn veilig in gebruik omdat de producten niet vlambaar en niet giftig zijn. Ook zijn de vloeistoffen niet schadelijk voor de ozonlaag. Galden® SV heeft een Ozone Depletion Potential (ODP) van 0 en bevat geen chloofluorkoolwaterstof (CFC’s), chloor, broom en jodium.

Daarnaast zijn Galden® SV oplosvloeistoffen verdraagzaam met vele soorten rubber, elastomeren, kunststoffen en alle soorten metalen. Ook zijn de vloeistoffen mengbaar met PFPE oliën & vetten, perfluorkoolstof vloeistoffen en chlootrifluorethyleen oliën boven de 45°C. Galden® SV oplosvloeistof is bij uitstek geschikt voor het oplossen of verwijderen van Fomblin® en Fomlube® smeermiddelen.

Galden® als testvloeistof

Een geschikte vloeistof voor het uitvoeren van thermische schoktesten en hermetische afdichtingstesten? Ontdek dan de mogelijkheden van Galden® D testvloeistoffen.

De testvloeistoffen kenmerken zich door hun hoge diëlektrische sterkte en uitstekende elektrische weerstandsvermogen. Hierdoor is er geen risico op kortsluiting en wordt schade aan gevoelige elektronica voorkomen. Galden® testvloeistoffen zijn volledig veilig in gebruik, ook bij hoge temperaturen. De reden hiervan is omdat de vloeistoffen geen vlam- brand- of zelfontbrandingspunt hebben, ook is er geen explosiegevaar. Op die manier wordt veiligheid van je personeel en productieproces gegarandeerd.

De testvloeistoffen zijn thermisch en chemisch stabiel, corrosie of reactie met de constructiematerialen wordt voorkomen. Ook hoef je niet bang te zijn voor vorming van ontledingsresiduen, want Galden® testvloeistoffen zijn verenigbaar met vele materialen.

Kosten besparen met single fluids?

Eén vloeistof voor thermische schoktesten in zowel warme als koude baden? Dat is mogelijk met Galden® D02TS en Galden® D03! Eén vloeistof voor twee verschillende baden brengt kostenbesparende voordelen met zich mee:

  • minder vloeistofverbruik
  • minder uitvaltijd van de apparatuur
  • minder verschillende producten in voorraad
  • verwijderen van kruisbesmetting
Advies nodig?

Meer informatie?

Neem contact met ons op

FenS groepsfoto personeel