Nippon Gases

'Een zuurstofveilige samenwerking met The Gas Professionals'

Nippon Gases is een strategische partner voor industriële en medische gassen in heel Europa. Ze produceren en mengen diverse soorten gassen voor een breed aantal industrieën. Met 195 plants en 150000 klanten in 13 verschillende landen kunnen we zeggen dat Nippon Gases Europa een grote speler is in de zuurstof- en gasindustrie.

De uitdaging van smeren in zuurstofrijke omgevingen

Voor Nippon Gases heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Daarom is zuurstofcompatibiliteit de belangrijkste eis voor de smeermiddelen die Nippon Gases gebruikt.

Nippon Gases verwerkt cryogene zuurstof naar gas, in kleinere verpakkingen. Dit doen zij door de vloeibare zuurstof te verpompen over een verdamper. Deze pompen moeten gesmeerd worden. Naast zuurstofcompatibiliteit moet het smeermiddel ook beschikken over een breed temperatuurbereik. De cryogene zuurstof heeft namelijk een temperatuur van -298 graden.

Het vacumeren van drukhouders waar zuurstof in zat vraagt tevens het gebruik van zuurstofcompatibele olie in de vacuumpompen. Verder hecht Nippon Gases veel waarde aan service.

Het belangrijkste is dat we goed geholpen worden en ze er staan als dat nodig is en dat is tot nu toe altijd het geval.’ Aldus Steven de Ron, technisch verantwoordelijke bij Nippon Gases.

Het succes van zuurstofveilige smeermiddelen

Voor Nippon Gases hebben we onze zuurstof compatible smeermiddelen Fomblin en Fomlube ingezet. Door de unieke samenstelling van Fomblin en Fomlube zijn beide smeermiddelen inert voor zuurstof en andere reactieve gassen. De basisolie PFPE zorgt ervoor dat beide smeermiddelen beschikken over een extreem breed temperatuurbereik.

Zo kan Nippon Gases Fomblin veilig gebruiken in de vacuümpompen, zonder gevaar voor explosie. Fomlube wordt gebruikt voor het smeren van de schroefdraad van de cilinders, zonder het gevaar dat het vet wordt aangetast door zuurstof of andere reactieve chemicaliën.
Op die manier kan Nippon Gases op een veilige manier zuurstof verwerken. ‘De producten zijn goed, ze werken voor onze toestellen’ aldus Steven de Ron.

‘Betrouwbaar, vriendelijk en goede communicatie’

Dat is hoe Steven de Ron FenS als leverancier omschrijft, ‘betrouwbaar, vriendelijk en goede communicatie’. Als het gaat over leveranciers is goede service een eis, voor de technisch verantwoordelijke bij Nippon Gases. En onder goede service verstaat hij feedback op vragen, duidelijke communicatie en het nakomen van afspraken, ‘tot op heden is dat zo en zijn we tevreden met FenS’ aldus Steven de Ron. Bij FenS streven we altijd naar heldere communicatie om onze klanten zo goed mogelijk te informeren.

We doen net even dat stapje extra, bijvoorbeeld tijdens een spoedlevering. ‘We zijn tevreden met de huidige levertermijnen. Maar als we een spoedje hebben is dat ook mogelijk bij FenS’ aldus Steven de Ron.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

FenS groepsfoto personeel