Poppies master baker

Smeermiddelen die 3 keer zolang mee gaan

Poppies, bakkerij sinds 1935 in allerhande delicatessen zoals koekjes, gebakjes en desserts. De producten worden vakkundig en met zorg bereid om de hoogste kwaliteit te waarborgen. Grotendeels van hun producten worden geëxporteerd naar het buitenland.

De uitdaging

De eisen in de voedingsmiddelenindustrie zijn steeds strenger geworden. Ook voor Poppies werd het steeds belangrijker en noodzakelijker om voedselveilige smeermiddelen te gebruiken en alle product documentatie op orde te hebben. Omdat nog niet alle in gebruik zijnde smeermiddelen bij Poppies NSF H1 goedgekeurd waren, gaf dit aanleiding om in 2017 over te stappen naar een nieuwe leverancier met een totaalpakket aan voedselveilige smeermiddelen.

Daarnaast hecht Poppies veel waarde aan een betrouwbare, eerlijke leverancier die doet wat hij belooft. Op die manier kwam Poppies bij ons uit. “Het hele plaatje erom heen sprak ons aan bij FenS, de smeermap waarin alles up to date is” aldus Peter de Zeeuw, Technical Service Assistant bij Poppies.

*Een ‘smeermap’ bevat alle relevante documentatie van de smeermiddelen zoals product- en veiligheidsinformatie.

Advies nodig?
Al jaren leverancier van

De oplossing

Voor Poppies hebben we een product voorstel gemaakt met alleen maar NSF H1 goedgekeurde producten en alle relevante documentatie verzorgd. Zo wordt aan alle strenge eisen in de voedingsmiddelenindustrie voldaan. Daarnaast bieden wij altijd (gratis) monsters aan om onze voedselveilige producten te testen in het productieproces. Poppies heeft de producten eerst getest, met een positief resultaat.

Na een succesvolle implementatie van de smeermiddelen bij Poppies zijn in de loop van de relatie alle smeermiddelen waar nodig, vervangen door voedselveilige smeermiddelen uit het Bechem gamma. Ook bij nieuwe producten zorgen wij er altijd voor dat Poppies wordt voorzien van alle benodigde documentatie, zoals product- en veiligheidsinformatie, allergenen verklaringen enzovoort. “We moesten niet nabellen van joh luister wij moeten informatie hebben? De complete documentatie werd direct aangeleverd” vertelt Peter de Zeeuw.

Jaarlijkse olieanalyse

Om de kwaliteit van onze oliën te waarborgen bieden wij Poppies de mogelijkheid om jaarlijks een gratis olieanalyse uit te voeren. Door het doen van een olieanalyse monitoren we de vloeistofeigenschappen, de invloed van mogelijk aanwezige verontreinigingen en eventuele slijtage van machine (onderdelen) met als eindresultaat een efficiënt productieproces. Uit de resultaten van de olieanalyses bij Poppies is gebleken dat de olie na 2 jaar nog niet vervangen hoeft te worden. Waar Poppies voorheen ieder jaar de olie verving kan de olie van FenS nu voor het 3e jaar gebruikt worden.
Onze ervaring met de technische ondersteuning van FenS is goed. Meestal bel ik Erik omdat hij mijn contactpersoon is, als hij er niet is kan ik naar kantoor bellen. Ze zorgen er altijd voor dat iemand mij kan ondersteunen.” Peter de Zeeuw.

Samenwerking

Poppies heeft als doel de hoogst haalbare score te behalen tijdens hun voedselveilige audits, die jaarlijks plaatsvinden. Wij ondersteunen Poppies hierbij door ervoor te zorgen dat alle producten NSF H1 goedgekeurd zijn en dat alle documentatie altijd up-to-date is. In combinatie met open en duidelijke communicatie streven we naar een langdurige relatie met Poppies. Poppies ervaart FenS als een goed en betrouwbaar bedrijf. “Ze staan altijd klaar voor hun klanten.” “Ik hoop nog een jarenlange band te houden met FenS” aldus Peter de Zeeuw.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

FenS groepsfoto personeel