Avantin koelsmeermiddelen

Avantin koelsmeermiddelen zijn watermengbare koelsmeermiddelen voor de metaalbewerkingsindustrie. De koelsmeermiddelen koelen en smeren slijtagegevoelige punten. Kenmerkend aan Avantin zijn de  uitstekende prestaties, stabiliteit op de lange termijn en de lange levensduur. De productserie Avantin is afkomstig van de leverancier Carl BECHEM, een Duitse fabrikant van smeermiddelen.

Gratis BECHEM sample aanvragen?

Meer dan 1000+ bedrijven gingen u voor

FenS - Schramme Industries

Eén leverancier voor al Schramme’s metaalbewerkingsvloeistoffen

Eén leverancier voor al je metaalbewerkingsvloeistoffen, handig toch? Schramme vindt van wel! Met hun unieke 'one piece flow' productie heeft Schramme flexibiliteit en stabiliteit hoog op de agenda staan. Benieuwd hoe de metaalbewerkingsvloeistoffen van FenS bijdragen aan een flexibele en uiterst stabiele productie?

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Wat hebben Avantin koelsmeermiddelen te bieden?

Koelsmeermiddelen uit de BECHEM Avantin serie staan bekend om hun lange standtijd en uitstekende prestaties. De productreeks biedt voor iedere bewerking een oplossing met hoge procesbetrouwbaarheid, van de allrounder voor multimetaaltoepassingen tot specialistische bewerkingen. Je leest hier alles over de productenreeks Avantin!

Toepassing van Avantin koelsmeermiddelen

BECHEM Avantin zijn watermengbare koelsmeermiddelen voor metaalbewerkingsprocessen. BECHEM Avantin heeft diverse series, voor algemene snijbewerkingen, slijpen, brootsen, diepgatboren en veeleisende bewerkingen.

Daarnaast zijn de koelsmeermiddelen uit de BECHEM Avantin serie geschikt voor bewerkingen aan materialen zoals staal, gietijzer, aluminium, aluminiumlegeringen en titaan.

Voordelen van BECFHEM Avantin

BECHEM Avantin biedt uitstekende procesondersteuning bij diverse soorten metaalbewerkingen. De koelolie heeft een buitengewoon koelende werking, ook wanneer onderdelen en gereedschappen heet worden. De Avantin serie is verkrijgbaar als half-synthetisch en vol-synthetische formulering. Daarnaast zijn de koelsmeermiddelen duurzaam en efficiënt in gebruik dankzij de lange standtijd en lage navulconcentratie. Met de Avantin 400 serie bespaar je minimaal 30% op je verbruik.  Maar BECHEM Avantin biedt nog meer voordelen:

  • – Vrij van Formaldehyde (FAD)
  • – Vrij van boorzuur (deels)
  • – Uitstekende oppervlaktekwaliteiten
  • – Zeer goede corrosiebescherming
  • – Lage navul concentratie
  • – Optimale schuimbeheersing
  • – Vriendelijk voor de huid
  • – Goede biostabiliteit

Heb je vragen?

Contact ons!
BECHEM Avantin 451 Grade 2

BECHEM Avantin voor Grade 2 reinheid

BECHEM Avantin 451 is gecertificeerd door OMNEO Systems voor Grade 2 reinheid. Dit watermengbare koelsmeermiddel komt uit de nieuwe productserie Avantin 400. Het OMNEO certificaat geeft aan dat Avantin 451 gebruikt mag worden in verspanende processen  die aan Grade 2 reinheid moeten voldoen. Na verspaningswerkzaamheden met Avantin 451 kan nog steeds Grade 2 reinheid bereikt worden.

In de supply chain voor de halfgeleider is reinheid erg belangrijk, omdat er strenge reinheidseisen worden gesteld aan de assemblage onderdelen. Grade 2 is een richtlijn voor reinheid waar veel onderdelen aan moeten voldoen.

Meer weten over het Grade 2 certificaat voor Avantin 451? Lees hier verder!

 

Meer informatie?

Neem contact met ons op

FenS groepsfoto personeel