Monitoren

Wanneer moet je je olie, koelsmeermiddel of precisiereiniger vervangen? Hoe kun je kosten besparen op je procesvloeistof? Hier kom je achter door te meten, want meten is weten! Maak kennis met onze gratis procesvloeistof-analyse in het lab of onze filtratiemogelijkheden.

De voordelen van het monitoren van je vloeistof:

Door het uitvoeren van een procesvloeistof-analyse krijg je inzicht in de kwaliteit van je procesvloeistof. Dit brengt vele voordelen met zich mee:

  • Reproduceerbaar: betere monitoring van je procesvloeistoffen.
  • Kosten efficiënt: minder product gebruik
  • Milieuvriendelijk: drastische vermindering van afvalstroom
  • Veilig: meer duidelijkheid in verwerking van afvalstromen
Advies nodig?

Meer dan 1000+ bedrijven gingen u voor

FenS - Schramme Industries

Eén leverancier voor al Schramme’s metaalbewerkingsvloeistoffen

Eén leverancier voor al je metaalbewerkingsvloeistoffen, handig toch? Schramme vindt van wel! Met hun unieke 'one piece flow' productie heeft Schramme flexibiliteit en stabiliteit hoog op de agenda staan. Benieuwd hoe de metaalbewerkingsvloeistoffen van FenS bijdragen aan een flexibele en uiterst stabiele productie?

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Analyse van procesvloeistoffen: wat houdt het in?

Wanneer vervang je je procesvloeistof? Als je dit te laat doet zijn onderdelen wellicht niet meer bruikbaar, omdat de procesvloeistof niet meer goed werkt. Maar té vroeg verversen is ook niet goed. Het is extra belastend voor het milieu en gaat gepaard met hoge kosten. Door je procesvloeistof gratis te laten analyseren weet je wanneer je het wél moet vervangen!

Gratis analyse van je olie, koelsmeermiddel of precisiereiniger

Om de kwaliteit van je procesvloeistof te waarborgen kun je gratis je olie, koelsmeermiddel of precisiereiniger laten analyseren.

We nemen dan een monster van je procesvloeistof en sturen dit op naar het lab. In het laboratorium monitoren we de vloeistofeigenschappen, de invloed van mogelijk aanwezige verontreinigingen en eventuele slijtage van machine (onderdelen). De resultaten van de analyse vertellen je of je je procesvloeistof moet vervangen of nog kunt gebruiken en voor hoelang ongeveer. Zo produceer je efficiënter en duurzamer en bespaar je kosten!

Filtratieservice

Bespaar kosten met onze filtratieservice! De filtratieservice is alleen geschikt voor de Fomblin PFPE oliën.
Je stuurt je gebruikte Fomblin op en tijdens het filtratieproces worden alle verontreinigingen verwijderd uit de olie. De opbrengst is afhankelijk van de hoeveelheid verontreiniging. Hoe minder verontreinigingen er in de Fomblin olie zitten hoe hoger de opbrengst.

Je olie filtreren levert je de volgende voordelen op:

  • Kosten besparing: tot 75% goedkoper dan nieuwe olie kopen
  • Lagere kosten voor verwijderen van vloeistofafval
  • Milieuvriendelijk: reductie in de hoeveelheid af te voeren olie
Olie filtratie aanvragen

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Groepsfoto FenS