Nazorg

Je kunt altijd op ons rekenen, ook ná aankoop van je product. Je proces draait een tijdje maar je loopt toch nog tegen dingen aan of je mist iets. Voor hulpmiddelen zoals vetpistolen en tapkraantjes of een product training kun je bij ons terecht!

Waaruit bestaat onze nazorg?

Diensten die je proces nog verder vergemakkelijken of optimaliseren, je vind ze hier!

 • Tussentijds proces parameter monitoren
 • Smeerapparatuur
 • Update van je persoonlijke procesvoorstel
 • Product training

Meer dan 1000+ bedrijven gingen u voor

FenS - Schramme Industries

Eén leverancier voor al Schramme’s metaalbewerkingsvloeistoffen

Eén leverancier voor al je metaalbewerkingsvloeistoffen, handig toch? Schramme vindt van wel! Met hun unieke 'one piece flow' productie heeft Schramme flexibiliteit en stabiliteit hoog op de agenda staan. Benieuwd hoe de metaalbewerkingsvloeistoffen van FenS bijdragen aan een flexibele en uiterst stabiele productie?

Bekijk project
Verschillende opdrachtgevers

Ook na verkoop kun je op ons rekenen!

Kom je er na een tijdje achter dat je iets mist? Of loop je toch nog tegen knelpunten aan? Ook dan kun je op onze ondersteuning rekenen! Met hulpmiddelen, trainingen, of tussentijdse monitoring van procesparameters ondersteunen wij je bij het verder optimaliseren van je proces.

Tussentijds procesparameters monitoren

Van koelsmeermiddelen
Nadat je koelsmeermiddelen zijn geïmplementeerd komt jouw vertegenwoordiger op regelmatige basis gratis langs voor een kleine check. Hij meet dan de procesparameters zoals concentratie en PH-waarde. Hiervoor gebruikt hij de app LubriWatch. Gemakkelijk, digitaal gegevens van procesparameters invoeren die je op afstand ook kunt inzien. We vertellen je hier meer over het gebruik van LubriWatch app! Het is belangrijk dat de procesparameters regelmatig worden gemonitord. Gebeurd dit niet en raakt de concentratie bijvoorbeeld te laag kan er corrosievorming optreden of bacterievorming. Dit is nadelig voor je proces en willen we graag voorkomen!

Van smeermiddelen
Je eigen vertegenwoordiger komt regelmatig polshoogte nemen van de stand van zaken. Door in contact te blijven en helder te communiceren kunnen we snel inspelen op belangrijke aspecten binnen je productieproces. Daarnaast bieden we je ieder jaar een gratis olie-analyse aan. Op die manier weet je precies wat de kwaliteit van je olie is. Zo halen we het beste naar boven in je productieproces, ook na verkoop en implementatie!

Van reinigingsmiddelen
Na de implementatie van je reinigingsmiddelen kun je nog altijd op onze ondersteuning rekenen! Je vertegenwoordiger neemt met enige regelmaat contact met je op om de stand van zaken te bespreken. Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om de concentratie van je reinigingsmiddel en de waterkwaliteit te testen. Door je reinigingsvloeistoffen en water te monitoren kunnen we gericht bijsturen en de reinigingskwaliteit verhogen!

Contact opnemen

Update van je persoonlijke procesvoorstel

Smeerplan:
Door uitbreiding van productielijnen of veranderingen in eisen kan je smeerplan verouderd raken. Een verouderd smeerplan levert geen efficiency meer op en dient dus ge-updatet te worden! Samen met onze partner doorlopen we je proces en werken we je smeerplan bij. Zo krijg je inzicht in alle smeerpunten, smeerfrequentie, hoeveelheid te gebruiken smeermiddel en advies over het juiste smeermiddel.

Reinigingsplan
Door aangescherpte eisen in je proces kan het zijn dat je reinigingsplan niet meer volledig volstaat. Of door andere soorten contaminatie en nieuwe soorten materialen die gereinigd moeten worden behaal je niet meer het gewenste resultaat.

Daarom blijven we in contact zodat we wijzigingen in je reinigingsproces snel constateren en hierop in kunnen spelen. In het geval van grote wijzigingen in het reinigingsproces herzien we je persoonlijke procesvoorstel en sturen we bij voor het gewenste resultaat.

Advies nodig?

Smeerapparatuur

Vetpistolen, tapkraantjes, automatische smeersystemen e.d. koop je ook bij ons! Ze vergemakkelijken het smeren en je kunt veel gerichter en nauwkeuriger smeren. Zo bespaar je ook nog eens kosten op je verbruik!

Voor de metaalbewerkingsindustrie hebben we ook benodigdheden om je koel-olie op peil te houden. Een olieskimmer, spanenzuiger, diverse soorten bandfilters enz. vind je ook in ons assortiment.

Producttraining

Kom alles te weten over smering!
Slimmer leren smeren en altijd op de hoogte van de laatste trends? Je leert er alles over in onze trainingen!

Tijdens onze trainingen leer je meer over de producten, hoe je de smeermiddelen veilig en juist kunt gebruiken en tips en trucs om efficiënter te smeren. De training wordt afgestemd op de uitdagingen in jouw fabriek en kan op iedere gewenste locatie plaatsvinden. Maar wat levert jou dit op?

 • Hogere productiviteit: meer kennis en betrokkenheid onder personeel
 • Praktisch: onmiddellijke implementatie van opgedane kennis
 • Procesbetrouwbaarheid: verbetering van je machine beschikbaarheid
 • Koste efficiëntie: hoger rendement

Leer alles over je eigen reinigingsproces!
Hoe bereik je de juiste reinheid, hoe werkt je reinigingsproces precies en hoe kan je je proces bijsturen wanneer dat nodig is? Op al deze vragen vind het antwoord in onze training over reiniging.

De training wordt afgestemd op jouw specifieke reinigingsproces en kan op iedere gewenste locatie plaatsvinden. Op die manier leren we jou alles over je eigen reinigingsproces zodat je zelf kunt reinigen en aan de gewenste reinheid voldoet.

Wat levert jou dit op?

 • Hogere productiviteit: meer kennis en betrokkenheid onder personeel
 • Praktisch: onmiddellijke implementatie van opgedane kennis
 • Procesbetrouwbaarheid: verbetering van je reinigingsproces en behaalde reinheid
 • Koste efficiëntie: hoger rendement
Training aanvragen?

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Groepsfoto FenS